Sincan Nasıl Bir Yer

Sincan Nasıl Bir Yer

Sincan İlçesi Hakkında

Sincan ilçesi merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı iki dış semt (Temelli ve Yenikent) ve 57 mahalleden oluşmaktadır. En kalabalık mahallesi ise 2019’a göre Pınarbaşı Mahallesidir. Sıra ile Mareşal Çakmak, Malazgirt, Tandoğan, Selçuklu, Plevne, Mustafa Kemal mahalleleri 30.000'den fazla nüfuslarıyla Sincan'ın en kalabalık mahallelerini oluşturmaktadırlar. Sincan ilçesi genel olarak hareketli ve kalabalık bir bölgedir.

Sincan Tarihi

Sincan’ın resmi olarak ilk tarihi bilinmese de 17. Yüzyılda Sincan Köyü olarak kayıtlara rastlanmıştır. Cumhuriyetin ilk yıllarında 28 hane ve mescitten oluşan bir köy iken Atatürk'ün isteği ile yurt Romanya ve Bulgaristan’dan gelen göçmenlerin Sincan’a yerleştirilmesi sonucu 1950 yılında nüfusu 1.258'e ulaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle Sincan'a 100 hanelik Romanya Köseabdi'den gelen göçmenler yerleştirilmiştir. Göçmenler gelirken lale soğanları ile birlikte gelmişlerdir. Bu nedenle de Sincan denildiğinde öncelikle akla lale ve lale bahçeleri gelmektedir. Göçmenlerin buraya yerleştirilmeleri ile tipik bir göçmen köyü görünümünü alan Sincan, Ankara-Nallıhan-Ayaş devlet karayolu üzerinde olması nedeniyle kısa zamanda hızlı bir şekilde gelişmiştir. 1956 yılında daha merkezi bir yer haline gelmiş ve aynı yıl merkezde belediye kurulmuştur. Nüfusu hızla artan Sincan bölgesi 30 Kasım 1983 tarihinde çıkartılan 2963 sayılı kanunla Yenimahalle ilçesinden ayrılarak ilçe hâline getirilmiş, daha sonra da 8 Mart 1988 tarih ve 88/12721 sayılı bakanlar kurulu kararıyla Büyükşehir Belediye sınırları içerisine alınmıştır.

Sincan, tarihi çağlarda İpek Yolu’na yakın olduğundan önem kazanmıştır. Asya'da da aynı ismi taşıyan bazı yerleşim alanları bulunmaktadır. Kelime anlamı olarak da bakıldığında Sincan; şen, canlı insanların yurdu anlamına gelmektedir.


Sincan ve İş Alanları

Sincan'da 1990 yılında yapımı tamamlanmış ve halen de gelişmekte olan Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Bu iş alanının Sincan’ın nüfusunun giderek artmasında oldukça etkili olmuştur. Sincan'ın nüfusunun artışında en büyük pay sahibi olan Sanayi Bölgesi'nde çok sayıda yurt içi ve yurt dışı merkezli fabrika bulunmaktadır. Ayrıca önceden Polatlı ilçesine bağlı Temelli beldesinin de sonradan Sincan’a bağlanmasıyla ASO 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgeleri ile Başkent Organize Sanayi bölgeleri de kurulmuş ve ilçedeki fabrika sayısı oldukça artmıştır.

Sincan, etrafındaki ilçelere göre hizmet sektöründe oldukça ileridedir. Üretim alanları, fabrikalar, iş yerleri çok fazla bulunmaktadır. Özellikle mobilya, dayanıklı ev eşyaları, giyim, tekstil, eğitim ve gıda hizmetlerinde birçok yere göre uygun fiyatlarıyla alışveriş noktasıdır. Sincan’da bulunan birçok fabrika veya firmaların zaman zaman araç ihtiyacı bulunmaktadır. Bu durumlarda dönemsel araç kiralamadan yararlanarak araç satın almak yerine daha tasarruflu bir tercih yapmış olurlar. Besa kurumsal araç kiralama hizmeti ile sorunsuz araç kiralama deneyimi edinebilirsiniz.


Sincan’da Gezilecek Yerler

-Alice Harikalar Diyarı, 1.320.000 metrekarelik bir alana kurulmuş çok büyük bir parktır. İçerisinde çocuklar için oyun alanları, kafeler, balo salonu ve çokça yeşil alan barındırmaktadır. Bölgeye yakın yerlerdeki insanların hafta sonları sık sık gittikleri ve keyifli vakit geçirdikleri bir yerdir.

-Ali Yakut Köyü Camii, Sincan İlyakut Köyü’nde bulunan ve 14. Yüzyılda yapıldığı düşünülen tarihi bir camiidir.

-Evcil hayvan parkı, Sincan’da bulunan bu renkli açık alan hayvan parkı birçok kişinin hafta sonu gezi turunda yer alıyor.

Sincan Araç Kiralama

Sincan araç kiralama noktasında en iyi çözümler Besa Rent a Car’da. Bireysel araç kiralama veya kurumsal araç seçeneklerinde pek çok kişi nasıl yapılacağı, nereden yapılacağı konusunda oldukça fazla merak duymaktadır. Ancak bu noktada ister kurumsal seçimler olsun ister bireysel seçimler olsun mutlaka güvenilir, kaliteli ve sektör deneyimi olan merkezler ile çalışmak her daim çok daha avantajlı ve çok daha verimli olmaktadır. Aksi halde istenmeyen pek çok durum ile karşı karşıya kalmak kaçınılmaz olmaktadır. Besa Araç Kiralama olarak uzun yıllar var olduğumuz araç kiralama sektöründe her zaman güvenilir şekilde sunduğumuz kiralama hizmetimiz ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaktayız.

Whatsapp Telefon