Araç Kiralamak İçin Kredi Kartı

Araç Kiralamak İçin Kredi Kartı

Araç Kiralamak İçin Kredi Kartı Şart Mı?


Araç kiralama firmaları, rent a car işlemlerinde müşterilerine kredi kartı zorunluluğu koyarlar. Bütün rent a car firmaları, işlem yapacakları müşterilerinde kredi kartı ararlar. Besa Oto olarak araç kiralarken kredi kartı ile ödeme yapılmasını zorunlu tutmaktayız. Kiralanan araçla ceza alınması, kara yolları geçiş ücretleri, araçta hasar oluşması, ödenecek ücret ve teslim süresini uzatma gibi işlemlerde garanti olması için kredi kartı zorunluluğu vardır. Kredi kartı, bu tarz işlemlerin belgelenmesini sağlar. Kredi kartı olmadan işlem yapan araç kiralama şirketleri de bulunmaktadır. Bu firmalarda banka kartı ya da nakit para ile ödeme yapılabilmektedir. Fakat bu durum firmanın ve müşterinin güvenliği için pek de sağlıklı değildir. Kredi kartları, yıllardır kurumsal araç kiralama işlemlerinde kullanılmaktadır. Bu kartlar, işlemlerin güvenliği ve garantiye alınması açısından çok önemlidir.


Araç Kiralama İşlemlerinde Neden Kredi Kartı Zorunluluğu Var?


Ödemesi kredi kartıyla yapılan kiralık araçla kaza yaptığınız ve araç hasar aldığı zaman işlemlerin belgelenmesi açısından kredi kartı çok büyük bir önem taşımaktadır. Kiralık araçla sürücü ceza alırsa bu cezanın kullanıcı tarafından ödenmesi için kredi kartı aracı olmaktadır. Kredi kartıyla yapılan ödeme işlemleri, sürücünün ceza alması durumunda firmanın ceza işleriyle uğraşmamasını sağlar. Bir müşteri, kredi kartı ile araba kiraladığı zaman araç teslim süresini uzatmak isterse işlemleri daha kolay ilerler. Çünkü ödemeyi kartla, peşin olarak yapacağı için süreyi uzatmasında bir mahsur olmaz. Bazı araç kiralama şirketleri kredi kartının yanında müşterilerinden kredi notu talebinde bulunurlar. Kendi güvenliklilerini sağlamak için kredi notu raporu istediklerini söylerler. Bu tarz şirketlerin kabul ettiği minimum kredi notu oranı 1500 ile 1900 arasında değişmektedir. Eğer kredi notunuz 1500’ün altındaysa bu tarz şirketlerde işlem yapamazsınız.


Banka Kartı Veya Sanal Kredi Kartı İle Araç Kiralanabilir Mi?


Besa Eryaman rent a car firmalarında banka kartı ile araç kiralamak mümkündür. Ancak çoğu firmada banka kartıyla ödeme yapmak mümkün değildir. Araç kiralama firmalarının birçoğu işlemlerinin garanti altında olması için kredi kartını zorunlu tutarlar. Bunun nedeni ise aracı kiralayan sürücünün ek masraf çıkarma ihtimalidir. Çoğu firma bu durumu göz önünde bulundurarak bu kararı vermiştir. Sanal kredi kartı ile araç kiralamak da pek mümkün değildir. Çünkü çoğu firma ödeme işlemleri için yalnızca kredi kartını kabul eder. Fakat sanal kredi kartını kabul eden bazı firmalarda bulunmaktadır.

Başkasının Kredi Kartıyla Araç Kiralanabilir Mi?


Başka birine ait kredi kartıyla araç kiralamak mümkün değildir. Bu durum illegal bir işlemdir. Hiçbir rent a car firması başka birine ait olan kredi kartıyla ödeme yapılmasını kabul etmeyecektir. Kartın sahibi ailenizden biri ya da bir arkadaşınız olsa dahi durum değişmez. Aracı kiralayan kişi ile kart sahibinin aynı kişi olması gerekmektedir. Aksi takdirde işlem yapılamaz. Başkasına ait kredi kartıyla araç kiralamanın tek bir yolu vardır. Kart sahibinin de ehliyeti olması gerekir. Ayrıca kart sahibi sizinle birlikte aracı kiralamaya gelip, sözleşmeye imza atmalıdır.  Kart sahibi, sözleşmeye ek sürücü vasfıyla imza atacaktır. Eğer kart sahibi imzayı atmayı kabul etmezse işlem yapılamaz.


Nakit Araç Kiralama Yapılabilir Mi?


Nakit para ile rent a car firmalarında araç kiralamak kesinlikle mümkün değildir. Bu durum neredeyse hiçbir rent a car firması tarafından kabul edilmez. Araç kiralama firmaları, arabalarını garanti altına almak ve ek masrafları kolayca çözebilmek için nakit para yerine kredi kartını kabul ederler. Besa oto olarak nakit parayı güvenli bulmadığımız için kabul edemiyoruz. Nakit para ile araç kiralama yapmak çok nadir durumlarda uygulanan bir işlemdir. Çoğu araç kiralama firması yalnızca yurt dışından gelen kişilerde nakit parayı kabul etmektedir. Bu kişilerinde eğer Türkiye’de kredi kartları varsa o kart ile işlem yapmaları gerekir. Aksi takdirde onlar için de nakit para kabul edilmez. Çoğu firmanın ödeme politikası bu şekildedir. Çok uluslu, çoğu ülkede Esenboğa havaalanı araç kiralama gibi hizmet veren rent a car firmaları hiçbir durumda nakit parayı kabul etmezler. Onlarda provizyon hakkı bulunmamaktadır.
Whatsapp Telefon