Eryaman Nasıl Bir Yer?

Eryaman Nasıl Bir Yer?

Eryaman, Ankara'nın Etimesgut ilçesine bağlı büyük bir mahalle ve aynı zamanda mahalleyi kapsayan toplam 11 mahalleden oluşan bir semttir. Eryaman semtine bağlı mahalleler ise; Altay, Şehit Osman Avcı, Göksu, Şeyh Şamil, Tunahan, Şeker, Eryaman, Güzelkent, Devlet ve Yavuz Selim mahalleleri ile Yenimahalle ilçesine bağlı Ata Mahallesi'nin birleşiminden oluşmaktadır. Yeşilova Mahallesi'nin demiryolu hattının kuzeyinde kalan kısmı da genelde Eryaman olarak adlandırılır. Ayrıca Eryaman’da Eryaman YHT durağı da bulunmaktadır. Bu durak Ankara’da Polatlı durağı ve Ankara Garı ile beraber üçüncü duraktır. Eryaman YHT durağı aynı zamanda banliyö ile aktarma yapmanıza da olanak sağlamaktadır.


Eryaman Tarihi

Eryaman Mahallesi eski Eryaman Köyü üzerine oluşturulmuştur. Yani semtin adı eski bir köy olan Eryaman'dan gelmektedir. 1980’lerin sonlarında bu köyde modern yerleşim proejeleri başlatılmıştır. Turgut Özal tarafından 1990 yıllarında TOKİ konutları yaptırılmıştır. Bu konutlara 2005 yılında da yenileri eklenmiştir.  İlk dönemlerde yapılan konut bölgeleri etaplardan oluşmuştur. Eryaman genelinde evler çok katlıdır ve site bölgeleri de çokça bulunmaktadır. Ayrıca Eryaman’a özgü çoklu müstakil villalar, dubleksler de çok fazla bulunmaktadır. Yerleşim şekilleri etaplarda farklılık gösterebilmektedir.

Ankaralılar tarafından çok fazla ziyaretçi alan ve en bilindik yerlerden biri olan Eryaman 2. Etap bölgesine yakın mesafede bulunan Göksu Mahallesinde bulunan Göksu Parkı 2004 yılına kadar Susuz Göleti olarak adlandırılmıştır. Toplu konut projesi döneminde ayrı bir mahalle olan Şeker Mahallesi, yeni yapılaşma ile nüfusunu artırmış ve Eryaman semtine dahil olmuştur.

Toplu konut projesi kapsamında oluşturulan ilk mahallerden biri olan Altay Mahallesi 1. Etap bölgesini, Şehit Osman Avcı Mahallesi 2. Etap bölgesini kapsamaktadır. Zamanla etapların genişlemesi ile Şeyh Şamil, Tunahan, Göksu, Güzelkent ve Yavuz Selim olarak yeni mahalleler oluşturulmuştur. Eryaman ve yakın çevresindeki toplu konut projelerinin artması nedeniyle bölgenin nüfusu devamlı artmaya devam etmektedir. Eryaman’da bulunan dairelerde memur kesim ve ulaşım nedeniyle yakın üniversitelerdeki öğrenciler yaygın olarak ikamet etmektedir. Eryaman daha çok orta gelirli ailelerin tercih ettiği bir bölge olup, konutlara göre bu durum değişebilmektedir.


Eryaman’da Gezilecek Yerler

Eryaman, şehir merkezine ortalama 25 km uzaklıktadır. Toplu taşıma ya da araba ile ortalama 20-30 dk arası şehir merkezine ulaşım mümkündür.

Eryaman’da bulunan en çok bilinen gezi noktası Göksu Parkıdır. Şehir içinde bulunan küçük bir doğal gölün çevresine oluşturulan bir parktır. Burada kafeler, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar bulunmaktadır. Ücretli ya da ücretsiz keyifle vakit geçirebileceğiniz bir alandır.

Bu parkın karşısında Göksu AVM bulunmaktadır. Biraz ilerisinde ise açık alan AVM’si olan Kaşmir Center bulunmaktadır.

Özellikle Göksu Park’ını hafta sonu gezi rotanıza ekleyebilir açık havada mangalsız bir piknik düzenleyebilirsiniz. Tüm hafta sonu gezileriniz için aracınız yok ise Besa’dan güvenle araç kiralayabilirsiniz.


Eryaman Güvenilir Araç Kiralama

Eryaman bölgesinde açılan YHT durağı ile bu bölgede oto kiralama ihtiyacı da artmıştır. Eryaman Garı’nda şehir dışında gelen yolcular Ankara içinde kullanım için araca ihtiyaç duymaktadırlar. Bunun için de adrese teslim noktalarından biri olan Eryaman YHT araç kiralama hizmetini tercih ederler. Kişiler ihtiyaç duydukları tarihler için en uygun fiyat avantajlarını tercih edebilirken diğer taraftan kişisel zevklerine uygun seçenekleri de tercih edebilmektedir. Şehir dışından gelen ya da bir hafta sonu gezisi için araç kiralamak isteyen birçok kişi bu hizmeti severek tercih etmektedir. Bu noktada Besa son model, bakımlı araçlar ile müşteri memnuniyeti odaklı hizmeti ile Eryaman oto kiralama için güvenli adresi olmaktadır.

Whatsapp Telefon