Batıkent Nasıl Bir Yer?

Batıkent Nasıl Bir Yer?

Batıkent, Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı bir semttir. Batıkent semti Yenimahalle ilçesinin neredeyse yarısını oluşturur. Geniş yüz ölçümü ile en büyük yerleşim alanlarından biridir. Ulaşım olarak Batıkent Metrosu yaygın şekilde kullanılır. Ankara metrosu M1 ve M3 hatlarının son istasyonu Batıkent'tedir.

Nüfusu dağınık olsa da genellikle memur kesimi orta ve orta-üst gelir grubu insanlar oluşturmaktadır. Batıkent ilk kurulduğu zamandan günümüze kadar hep sakin bir yerleşim yeri olmuştur. İş sebebi dışında en çok tercih edilme nedenlerinden biri de budur. Eğer merkeze yakın olması şartı yoksa ve sakin bir semt arıyorsanız Batıkent sizin için uygun olacaktır. Batıkent'in 2021 yılı ile birlikte nüfusu 257.378 kişi olarak bir yılda %5.83, on yılda ise %28 artmıştır. Batıkent'in en kalabalık mahallesi ise 57.692 kişi ile Turgut Özal Mahallesi olurken, ardından 37.470 kişi ile Kardelen Mahallesi ve 33.978 kişi ile Yeni Batı Mahallesi gelmektedir.

Batıkent, 1973 yılından sonra çarpık kentleşme sorununa bir çözüm olarak oluşturulan bir yerdir. Ankara’nın batısında gerçekleştirileceği belli olan bu proje zamanla etkili hale gelmiştir. Yıllar içinde alt yapı sisteminin iyileştirilmesi ve ulaşım sorununun özellikle metro ile çözülmesiyle daha da kaliteli bir semt haline gelmiştir.

Batıkent, Ostim'e yakın olması ve İstanbul yolu üzerinde olması nedeniyle hareketli bir emlak bölgesidir de denilebilir. Özellikle çalışan insanlar için konum olarak özellikle talep edilmektedir. Geçmişten örnek verecek olursak özellikle 2007 yılında, Batıkent'te bulunan gayrimenkullerin fiyatı ortalama ayda %10 artmıştır. Fakat, bu artışa rağmen Batıkent’te bulunan evler Ankara şehir merkezine rağmen daha uygun fiyatlı olarak görülmüştür. Sorasında Batıkent'e yapılan Atlantis AVM, Meydan Batıkent, Batı Park AVM, CarrefourSA ve Gimsa gibi alışveriş merkezleri semtteki ekonomik hayatı canlandırmış ve merkezi olma yolunca daha da ilerletmiştir. Batıkent bu oluşumlar ile kendi içinde çeşitli hale gelmiştir. Fakat, bütün bu yatırımlara rağmen Batıkent'te yaşayanların çoğu Batıkent dışında çalışmaktadır. Yani her ne kadar hareketli bir hale gelse de Batıkent merkezinde yeterli iş alanları bulunmamaktadır. Genellikle iş yeri semt dışında olan insanlar ikamet etmektedir.

Batıkent’te konut fiyatları ve pahalılık durumu oturulan çevreye ve konuta göre değişebilirken genellikle orta ve orta üstü gelirlilerin ikamet ettiği bir bölgedir denebilir. Buna rağmen Ankara merkezine uzaklığından dolayı da merkeze göre kira fiyatları biraz daha düşüktür.

Batıkent Mahalleleri İse Şu Şekildedir;

  1. İlkyerleşim
  2. Kardelen
  3. Uğur Mumcu
  4. Kentkoop
  5. İnönü
  6. Ergazi
  7. Batı Sitesi
  8. Yeni Batı
  9. Turgut Özal



Batıkent Araç Kiralama

Besa Ankara araç kiralama Batıkent’te araç kiralama işlemiyle ihtiyacınızı özel ekonomik, orta sınıf, üst sınıf ve lüks araç filosu ile sizlere hizmet vermektedir. Araç kiralamak birçok yönden kârlı bir uygulamadır. Araç kiralamak araç satın almaktan daha kârlı bir işlemdir. Araç satın aldığınızda birçok farklı uygulama ile karşılaşırsınız. Araç için birçok farklı sigortalama yöntemi ile uzun süre kiralayabileceğiniz araç fiyatlarına denk ücretler ödeyebilirsiniz. Peki araç kiralamak kolay mıdır? Araç nasıl kiralanır?

Batıkent Oto Kiralama Nasıl Yapılır?

Batıkent oto kiralama nasıl yapılır? Araç kiralarken bireysel kiralama işlemini uygulayacak kullanıcının ihtiyacını belirlemesi bu ihtiyaçları doğrultusunda aracı kaç gün kiralayacağı oldukça önemlidir. Batıkent kiralık araç işletmelerini ziyaret etmeden önce ihtiyacınıza yönelik aracı belirleyip kaç gün kiralamak istediğinizi ve kiralamak istediğiniz aracın müsaitlik durumuna göre kolayca kiralayıp konfor alanınızı terk etmeden istediğiniz yere seyahat edebilirsiniz. Batıkent oto kiralama da en çok tercih edilen işletmelerden biri olan Besa ile ihtiyacınıza yönelik araçları kolayca kiralayabilir seyahatinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Uzun veya kısa süreli kiralama imkânı ile Besa birçok araç filosuna sahiptir. Geniş araç filosu ile Besa Batıkent araç kiralama da sizlerle!
Whatsapp Telefon