Esenboğa Havalimanı Ne Zaman Yapıldı?

Esenboğa Havalimanı Ne Zaman Yapıldı?

Başkent Ankara’nın havalimanı olan Esenboğa Havalimanı şehir merkezinin 28 km kuzeyinde, Akyurt ve Çubuk ilçeleri sınırları içindedir. 1955 yılında inşa edilip hizmete başlamıştır Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken şimdiki işletmecisi TAV Havalimanlarıdır. 2006 iç ve dış hatlar olarak tek bir çatı altında modern bir mimariye sahip olan binası ile hizmet vermeye başlamıştır. Esenboğa araç kiralama hizmetlerimizle uçak seyahatinizi karada Besa kalitesiyle taçlandırın.


ESB günlük yolcu sayısı kaçtır?

Esenboğa Havalimanı son verilere göre günde yaklaşık 40 bin yolcuya hizmet vermektedir. Uluslararası bir havalimanı olan Ankara Esenboğa Havalimanı’nda günde ortalama 280 uçak uçuş gerçekleştirmektedir. Yenilikçi iç donanıma sahip olan Esenboğa Havalimanı’nda dünyanın farklı yerlerinden yaklaşık 20 havayolu şirketine hizmet verilmektedir.


Esenboğa Rent A Car Araç Kiralama

İç ve dış hatlar yolcularının en çok kullandığı hizmetlerden birisi havaalanı araç kiralamadır. Esenboğa Havalimanı araç kiralama ihtiyacı bulunan özellikle yurt dışından gelen misafirlerimiz bu hizmetten severek yararlanmaktadır. Yurt dışından farklı konumlardan gelen vatandaşlar Türkiye araç kiralamaya ihtiyaç duymaktadırlar. Tatil, ziyaret, iş gezisi ya da farklı sebepler için ülkemize ziyarette bulunan ve burada bir ulaşım aracına ihtiyaç duyan herkes için Esenboğa Havaalanı araç kiralama hizmeti oldukça avantajlı bir sistemdir. Uçaktan indiğiniz gibi aracınızı teslim almak ESB araç kiralama hizmeti ile mümkün. Besa Rent a Car havaalanı araç teslimatı hizmeti sayesinde uçuş konforuna indiğiniz anda da devam edebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında yurt dışından ülkemize turistik olarak ziyarette bulunan yerli ve yabancı vatandaşlar Esenboğa Rent A Car hizmeti ile ulaşım derdi olmadan doğrudan araçlarını teslim alabilirler. Ayrıca Esenboğa Vip Transfer Hizmetimizi de deneyimleyebilirsiniz.


Türkiye’nin En Donanımlı Havaalanlarından Biri Esenboğa Havalimanı...

Türkiye’nin kalbi başkent Ankara’da hem konum hem de işlevselliği açısından çok önemli bir yere sahiptir. Kültür, sanat, siyaset ve tarihi açıdan turizmin gelişmesine katkı sağlayan Ankara’ya yurt dışından gelen konukların, ülkemize geldiklerinde onları ilk karşılayan eserimiz Esenboğa Havalimanı oluyor. Esenboğa Havalimanı’nın modern ve yenilikçi mimarisi ile Ankara’yı temsil eden önemli yapılardan oluyor. ESB, otopark sisteminden güvenlik kontrolüne, check-in'den kafeteryalara, gümrük hattı dışı eşya satış mağazalarından uçağa binişe kadar her noktada deneyimli ve güler yüzlü personelleri ile yolculara hizmet veriyor.

2006 yılında tamamen yenilenmeye geçiş yapan Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali taahhüt edilen tarihten bir yıl önce bitirilerek rekor bir sürede tamamlanmıştır. 20 milyon yolcu kapasitesi ile 16 Ekim 2006 tarihinde hizmet vermeye başlayan Ankara Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali, 182 bin metre karelik bir alan üzerine kuruludur. Ankara Esenboğa Havalimanı Türkiye'nin İç ve Dış Hatları bir arada olan “ilk” havalimanı olma özelliğine sahip olması özelliğine sahiptir. Avrupa’nın en modern havalimanlarından biri olma özelliğini de taşıyan Esenboğa Havalimanı yolcuların havaalanı içerisindeki konforunu ön planda tutuyor. Havaalanının tamamen doğal ışık ile aydınlanabiliyor olması da ferah ve aydınlık bir ortam sunuyor.

En iyi güvenlik önlemlerinin alınması ile Ankara Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali’nin işletildiği günden itibaren EDS sistemi ile terminalden çıkış yapan her bagaj, %100 bagaj tarama sistemi ile tamamen güvenilir kontrol yapılmaktadır. Bagajlar teknolojik sistem sayesinde çok kısa sürede sahiplerine ulaşabiliyor.

ESB’de bulunan farklı havayolu firmalarının Ankara’dan direk olarak dış hatlara seferler düzenlemesi ile Anadolu bölgesi aktarma olmadan dünyaya açılmıştır. Esenboğa’da yıl sonu yolcu sayılarına bakıldığında bu artık her sene devam etmektedir. İç ve dış hatlar olmak üzere her yıl büyük oranda bir artış görülmektedir.

Whatsapp Telefon