Kiralık Araçlarda Yazlık Kışlık Lastik Değişimi

Kiralık Araçlarda Yazlık Kışlık Lastik Değişimi

Araç modeli ve sınıfı ne olursa olsun lastikler can güvenliği için en dikkat edilmesi gereken noktalardandır. Araç lastiklerinin kontrollerinin mutlaka yaptırılması gerekmektedir. Gerektiğinde değiştirilmesi ve yeni lastik takılması gerekir. Lastik kontrolü yapılırken diş derinlikleri, aşınma olup olmadığı, hava basıncı gibi temel kontrolleri basit bir şekilde kendiniz de yapabilirsiniz. Haftalık olarak ya da aylık olarak bu rutin kontrollerin yapılması önerilir. Her kullanım öncesi lastikleri kontrol etmek daha garantili olacaktır. Araç lastiklerinizin profesyonel bakımlarının da uzman kişiler tarafından yapılması en doğrusudur. Araç kiralama hizmeti almak istediğinizde lastik kalitesinden ve güvenliğinden emin olun. Lastik değişimlerinin mevsimsel ya da periyodik olarak değiştirildiğini kontrol edin. Besa’da Ankara kiralık araç genel kontrolü yanı sıra düzenli lastik kontrolleri yapılır ve sizler için güvenli hale getirilir. Her türlü araç kiralama hizmetimizde önceliğimiz siz değerli müşterilerimizin güvenliğidir.

Lastik Değişimi Hangi Durumlarda Gereklidir?

-Yaz ve kış dönemi geçişlerinde.

-Lastik tamir edilemez bir zarar gördüğünde.

-Aşınmalar oluşmaya başladığında.

-Lastik dişleri aşınmaya başladığında.


Lastik Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Aracın orijinal lastik boyutuna göre lastik seçilmelidir.

Uzun ömürlü kullanım ve güvenli sürüş için lastik kalitesine bakılmalı.

Güvenlik unsurundan sonra yakıt tasarrufu değerlendirilmeli.

Mevsime uygun lastik seçilmelidir.

Araç Kiralamada Lastik Değişiminin Önemi

Yazlık ve kışlık lastikler hakkında bilgi sahibi olmanız araç kiralama firmalarından hizmet alırken bu duruma dikkat edebilmenizi sağlar. Araç kiralama firmaları yaz kış lastik değişimini düzenli bir şekilde yapmak zorundadırlar. Eğer araç kiralamak istediğinizde aksi bir durum ile karşılaşırsanız lastiklerin değiştirilmesini istemeli ya da firmayı değiştirmelisiniz. Araç kiralama sektöründe yalnızca müşteri bulmak ve hizmet sunmak önemli değildir. Müşterilerin güvenliğinin sağlanması ve konforlu bir sürüş deneyimlemeleri önemlidir. Bu yüzden kiralık araçlar her zaman bakımlı olmalıdır.

Kiralık Araçlarda Yazlık Kışlık Lastik Değişimi

Esenboğa araç kiralama hizmeti alırken içiniz rahat olsun. Yaz lastiği değişimi belirlenen kurallara göre 1 Nisan’da başlar. 1 Aralık’tan itibaren de kış lastiğine geçiş yapılması gerekmektedir. Kiralık araç lastiklerinin mevcut hava koşullarına göre değiştirilmesi güvenli bir hizmet sağlamak açısından çok önemlidir. Yazlık, kışlık ve 4 mevsimlik lastikler hava koşullarına özel olarak tasarlanır. Ülkemizde yılın büyük bir döneminde yazlık lastikler kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde kış daha uzun sürer ya da hava koşulları daha sert olabilir. Bu şartlarda kış lastiği kullanımı zorunludur. Kış lastiklerinde ise diş derinliği 3 mm’den az olmamalıdır.

Kış Lastiği Özellikleri

Kışın yaz lastiği kullanımı sert hava koşullarında, buzlu ve kaygan zeminde sürüş güvenliği sağlar. Kaza ihtimalini düşürür. Bütün kiralık araçlarımızda kış döneminde uygun kış lastikleri takılır ve güvenli bir yolculuk sağlanır. Kış lastikleri kışın oluşan hava şartları için özel olarak tasarlanmıştır. Kış lastiklerinde diş derinlikleri daha fazladır. Bu tasarım kışın gerçekleşen kar yağışı ve buzlanma gibi durumlardaki kaza riskini sürtünme kuvveti ile en aza indirir. Kış lastikleri yazın da kullanılmaya devam edilirse lastik yıpranır ve ömrü kısalır. Hem sürüş konforunu hem de bütçenizi olumsuz etkiler. Kış lastiklerinin yüzey tasarımları sayesinde kardan ve çamurdan arınması daha kolaydır. Yüzeyinde kılcal dokular ve dişli bloklar mevcuttur. Bu sayede zorlu zeminlerde sürtünme sayesinde bir çekiş gücü sunar, yol tutuşunu bu sayede sağlar. Kış lastiklerini hem diş derinliklerinden hem de üzerinde bulunan M+S işaretinden ayırt edebilirsiniz. Kiralık araç ile kış seyahati yapmak istiyorsanız özellikle bu durumda aracınızda kış lastiği olup olmadığını ve kalitesini kontrol etmelisiniz.

Araca Uygun Lastik Kullanımı

Kiralık araçlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri doğru lastiklerin kullanılmasıdır. Her bir aracın modeli ve boyutu değiştiği gibi araç lastiklerinin de modelleri ve boyutları değişmektedir. Farklı araç modellerimizin bulunduğu filomuzda her bir aracımızın lastik bakımları özel olarak yaptırılır ve her aracın özel lastikleri kullanılır.

Araç Lastiklerinin Temizliği

Araç lastikleri devamlı olarak yerle temas ettiğinden bakımları yapılmalı ve temizlenmelidir. Lastik temizliğinde aşırı kimyasal içeren temizleme maddeleri kullanılmamalıdır. Özellikle kiralık araçların düzenli temizlenmesi gerektiğinden lastiklerde sürekli kimyasal temizleyici kullanılması zarar verebilir. En iyi temizleme yöntemi yoğun su ile uygulanmasıdır.

Whatsapp Telefon