Kaskodan İkame Araç Kiralama

Kaskodan İkame Araç Kiralama

Araç kullanımında sürüşün güvenli bir hale gelmesi ve konforlu bir yolculuk için farklı önlemler alınmaktadır. Hem kendi arabanızda hem de kiralık araçlarda yaşanabilecek olumsuz sonuçlar için de bu önlemler geçerlidir. Araçlarda kaza veya herhangi bir hasar oluşma durumlarında araç sahiplerinin yardımına kasko şirketleri koşuyor. Kasko her araç için zorunlu değildir fakat yaptırılması önerilir. Araçlar için kasko yaptırmak araç sahiplerinin maddi ve manevi olarak daha az zarara uğramasını sağlar. İkame araç  yani yedek araç hizmeti de birçok kasko firmasının sunduğu hizmetlerden biridir. Özel aracınız için yaptırdığınız kasko poliçesi kapsamında ikame araç dahil ise herhangi bir durumda bu hizmet size sağlanacaktır.

Kiralama firmalarında ise genellikle kiraladığınız aracın bir sorunu çıktığında aynı gün içinde düzeltilebilir ise ikame araç desteği olmamaktadır. Fakat herhangi bir kaza ya da hasar sonucunda araç kullanılamaz bir durumda ise ve bir günden fazla süren tamirlerde mağduriyet yaşamamanız için size Eryaman rent a car ofisimizden ikame araç desteği sağlanmaktadır.

İkame Araç Nedir?

İkame araç bir diğer adıyla yedek araç, araçların dahil olduğu kasko firmaları tarafından verilen bir hizmettir. İkame araç hizmetinden yararlanmak için bu hizmetin kasko sözleşmesi kapsamında olması gerekmektedir. Herhangi bir kaza olması durumunda aracın aldığı zarar bir tehdit oluşturuyorsa ve aynı gün içinde sorun çözülemiyorsa sözleşme kapsamındaki ikame araç hizmeti verilmektedir. Kasko şirketinin sunduğu yedek araç hizmeti, araç sahiplerinin bir mağduriyet yaşamaması e trafikte zor durumda kalmamaları için uygulanır.

Kiralık araçlarda oluşan hasarlar da rent a car kaskosuna dahil olan araçlar için kasko tarafından karşılanır. Bu durumda hatalı sürücünün trafik sigortası da devreye girer. Ekstra bir ücret talep edilmesi için ortaya çıkan zararın trafik sigortası limitini geçmesi gerekmektedir. Ankara oto kiralama ofisimizde daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kiralık Araçlarda Motor Arızası

Kiraladığınız araçlarda kaza yapmasanız bile teknik arızalar ortaya çıkabilir. Örneğin araç motor arızası verebilir ve bu durum sizden kaynaklı olmayabilir. Araç motorunun arızalanması genellikle kaskonun karşılayacağı bir durumdur. Fakat eksperler tarafından arızanın nedeni incelendiğinde sorunun kullanımdan kaynaklı yani sürücü sebepli olduğu sonucuna varılırsa farklı bir şekilde anlaşma sağlanmaktadır.

Kiralık Araç Değer Kaybı

Bir kaza yaşanması sonucunda ortaya çıkan hasarlar aracın değerinin düşmesine neden olabilir bu duruma değer kaybı denir. Araç tamamen onarılsa da değer kaybı yaşamaktadır. Kiralık araçlar değer kaybı yaşadığında bu kaybın tamamını sigorta şirketi karşılamaktadır. Yani ortaya çıkan değer kaybı için sürücüden bir ücret alınmaz.

Rent A Car Kaskosu Nedir?

Adında da söz edildiği gibi araç kiralama firmalarının zorunlu olarak yaptırması gereken kasko türü rent a car kaskosudur. Sıradan kaskolar yaptırılması zorunlu değildir ve isteğe bağlıdır. Ancak rent a car kaskosu kiralama firmaları için zorunlu hale getirilmiştir. Bunun nedeni oluşabilecek kaza ve durumlarda hem müşterinin hem de araç kiralama firmasının mağduriyet yaşamamasıdır. Zorunlu araç kiralama kaskosu müşteri ve firma arasında yaşanabilecek anlaşmazlıkların da önüne geçer. Kiralık araçlar birçok kişi tarafından kullanıldığı için hasar ve kaza riski daha yüksektir. Bu yüzden kasko yapılması zorunludur ve kasko fiyatları normal kaskoya göre daha yüksektir. Araç kiralamak için firma tercihi yaparken mutlaka rent a car kasko kayıtlı araç verildiğinden emin olmalısınız.  Kiralık araç kaskolarının hangi durumları kapsadığı da merak edilen bir konudur. Rent a car kaskosunun hasarı karşıladığı durumlar değişiklik gösterebildiği gibi genellikle firmalar bu olaylar yaşandığında bir güvence sağlamaktadır: kaza durumu, hırsızlık, doğal afet, hastane masrafları ve hukuki süreç desteği.

Whatsapp Telefon