Etimesgut Nasıl Bir Yer

Etimesgut Nasıl Bir Yer

Ankara'nın merkezi ilçelerinden birisi olarak Etimesgut oldukça büyük bir yerleşim yeridir. 101 kilometrekarelik bir yüz ölçümü ile en büyük ilçeler arasında yer alır. Etimesgut ilçesi kalabalık merkez ilçelerinden biridir. Batısında Sincan, kuzey ve doğusunda Yenimahalle, güneyinde Çankaya ilçeleri ile komşudur. Etimesgut ilçesi canlı bir yaşam yeri olmasının yanı sıra birçok iş yerini de içerisinde barındırır.

Ankara’nın zaman içindeki gelişimi ile beraber toplu konut yapılaşma arayışlarında Etimesgut yüksek seviyede bir yapılaşma ve göç alma durumuna maruz kalmıştır. Zaman içinde bu yapılar daha da artmıştır ve Etimesgut kapsadığı büyük bir alan ile kendi içinde de bölgelere ayrılmıştır.

İlçedeki kültür varlıklarına örnek teşkil eden Atatürk Çeşmesi 1928 yılından beri ayaktadır. 1925 yılında Mimar Ahmet Burhanetün tarafından yapılan Gazi Tren İstasyonu ile Atatürk'ün İstanbul'a gidiş ve gelişlerinde uğurlandığı Etimesgut Tren İstasyonu tarihi yapı özellikleriyle dikkat çekicidir. Etimesgut yöresine adını veren Ahi Mesud, Ahi Elvan gibi Türk büyüklerindendir. Ahi Elvan Hazretlerinin türbesi Elvanköy semtinde Elvanköy Camisi avlusundadır.

Etimesgut Tarihi

Etimesgut beldesi, 20 Mayıs 1990’da Resmî Gazete'de yayınlanan 3644 Sayılı kanun ile Yenimahalle'den ayrılarak ilçe yapılmış, hemen ardından 19 Ağustos 1990 tarihinde yapılan Belediye Başkanlığı seçimi ile Belediye Teşkilatı kurulmuştur. Atatürk, Etimesgut’a özel bir ilgi göstermiştir. Zaman zaman Etimesgut’u ziyaret eder, at gezintileri sırasında halkla sohbet ederek, zirai mahsul hakkında bilgi almıştır. Hâlen Halk Sağlığı Laboratuvarı olarak kullanılmakta olan bina içinde, kendisine tahsis edilmiş olan odada istirahat ve özel çalışmalarını sürdürmüştü. Etimesgut henüz küçük bir yer iken devlet hastanesi, PTT, hamam, şadırvanlı çarşı ve sekiz memur lojmanı gibi hizmet birimleri Atatürk zamanında yaptırılmıştır.

Etimesgut'ta Gezilecek Yerler

Etimesgut’a bağlı olan birçok park, AVM gibi gezilecek yerler de bulunmaktadır. İlçenin Eryaman bölgesinde bir mesire ve piknik yeri olan Göksu Parkı, tatil günlerinde Ankaralıların dinlenme yeridir. Ayrıca, Atatürk Orman Çiftliği, ilçe sınırlan içinde olup iyi bir dinlenme, piknik ve gezi alanıdır. Bir hafta sonu aracınız yok ise araç kiralayarak aileniz ya da arkadaşlarınızla gezi düzenleyebilirsiniz.

Etimesgut hem açık hem de kapalı alan olarak farklı gezi noktalarına sahiptir. Ayrıca mobilya ve giyim sektörlerinde de birçok outlet ve büyük alışveriş mağazaları bulundurur. Ankaralıların özelikle hafta sonu gezilerinde uğradıkları bazı belli noktalar vardır.

-Göksu parkı, Etimesgut bölgesindeki ve Ankara’daki birçok yerdeki insanların piknik veya açık havada gezinti gibi etkinlikler için tercih ettiği meşhur bir yerdir.

-Türk Hava Kuvvetleri Müzesi, savaş uçaklarının, model uçakların, üniformaların ve hatıra eşya koleksiyonlarının sergilendiği bir kısmı açık bir kısmı kapalı müzedir.

-Türk Tarih Müzesi, birbirinden ilginç Türk tarihi ile ilgili heykellere yer verilen dışardan bakıldığında etkileyici bir görüntüye sahip olan açık alan müzesidir.

Etimesgut’ta Araç Kiralama

Başkent Ankara’nın en büyük semtlerinden birisi olan Etimesgut içerisinde pek çok ihtiyaç kolaylıkla sağlanabilmektedir. Burada en önemli ihtiyaçlardan birisi olarak elbette ulaşım olmaktadır. İlçe içerisinde pek çok iş merkezi bulunmaktadır. Bunların yanı sıra konser alanları konutlar, alışveriş merkezleri, eğlence alanları oldukça geniş olacak şekilde ilçe içerisinde yer almaktadır. Genel itibari ile oldukça geniş bir alana yayılan Etimesgut içerisinde pek çok kişinin en önemli ihtiyacı ise araçlar olmaktadır. Gerek kurumsalın gerek bireysel olarak belirli dönemlerde oluşabilen araç kiralama ihtiyacınız için en bakımlı ve güvenilir araçlar sizin için hizmete sunulmaktadır. Etimesgut bölgesinde araç kiralama adresi Besa Rent a Car!

Whatsapp Telefon