Filo Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilir

Filo Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilir

Filo araç kiralama operasyonel bir araç kiralama hizmeti olarak şirketlere uzun dönemli hizmet vermektedir. Böylece araç ihtiyacı olan kişi veya şirket araç satın almadan uzun süreli ihtiyacını karşılayabilmektedir. Bu hizmet birçok firma tarafından tercih edilmektedir. Araç kiralama şirketi hizmet görmek isteyen firmanın ihtiyaçları doğrultusunda araçları satın alarak hizmete sunar. Bu yazıda filo araç kiralamada nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatılacaktır. 

Araç Kiralamanın Nedenleri

Filo kiralamadan önce şirket veya şahıs kendilerine çeşitli soruları sormalıdır. Çünkü kiralamadan önce nedenler analiz edilmelidir. Bu ise araç kiralama sürecinin verimini artırmaktadır. En önemli sorulara bakacak olursak: 

  • Kiralayacağımız aracı hangi alanda kullanmaya ihtiyacımız var?
  • Hangi tür araçlar ihtiyacımı iyi karşılar?
  • Hangi vade ile araç kiralamam gerekiyor? Uzun süreli mi yada kısa süreli mi?
  • Şirketin sorunsuz bir şekilde çalışması için kaç araca ihtiyacı var?
  • Hangi özel ekipmanlara ihtiyacım var?
  • Araç kiralamada hangi seçenekler gerekli?
  • Araçlara yılda kaç kilometre kat edeceğim?
  • Ne kadar kargo alanına ihtiyacım var?
  • Anlık bütçemiz filo kiralama fiyatları ile eşleşiyor mu?

Bu sorulara net yanıt verildikten sonra filo kiralama sürecine başlanabilir. Çünkü amaç ve ihtiyaçlar net olarak karar verildikten sonra kiralama detaylarında daha verimli süreç takip edilir. Böylece dikkat edilmesi gereken noktalar ortaya çıkar. 

Uzun Dönem Araç Kiralama

Filo araç kiralama için uzun dönem kiralama planınız varsa, bazı hususlara dikkat etmek önemlidir. İlk önce seçeceğiniz araçların ihtiyaçlarınıza uygun gelip gelmemesidir. İhtiyaçları karşılayacak motor gücünde ve boyutlarda olan aracı seçerek operasyonel süreçleri hızlandırabilirsiniz. Doğru aracı seçmek son derece kritik bir noktadır. Çünkü sözleşme ‘uzun süreli’ yapılmaktadır. Ankara şirket aracı kiralama konularında adresiniz Besa.

Bütçe Ayarlaması

İkinci taraftan, uzun süreli araç kiralamada bütçeyi doğru ayarlamak önem taşır. Firmanın kaç tane ve hangi boyutta araça ihtiyaç duyduğu iyi analiz edilmeli ve ona göre bütçe planlaması yapılmalıdır. Araç sayısını belirledikten sonra ise firmanız için hangi marka ve modeli tercih edeceğinize karar verebilirsiniz. Bu süreçlerde kiralanacak araçların özelliklerine ve dayanıklılığına dikkat etmek önemlidir. Çünkü sizi yarı yolda bırakmaması her açıdan etkilidir. 

Seçeceğiniz araca karar verirken aracın yıllık yakıt maliyetlerini de hesaplamak gerekmektedir. Çünkü aracın yıllık tahmini maliyetini hesaplarsanız, uzun dönem araç kiralama yöntemi sürecinde yıllık bütçe açığı vermenize engel olur. Ayrıca, araç performansını, ürün alma kapasitesini/genişliğini ve araca kaç kişinin bineceğini belirlemek daha net sonuç verecektir. 

Tedarik Kurumu

Filo araç kiralamada dikkat edilecek diğer bir önemli unsur ise, hangi kuruma tedarik edileceğidir. Çünkü filo kiralama yönteminde herhangi bir mağduriyet yaşamamak için filo kiralama şirketleri iyice araştırılmalıdır ve analiz edilmelidir. Güvenli bir araç kiralama şirketi ile rahatlıkla uzun dönem sözleşmesini yapabilirsiniz ve sağlam araç kiralayabilirsiniz. 

Filo Araç Sözleşme Detayları

Uzun dönemli filo araç kiralamada dikkat edilmesi gereken diğer bir unsur ise sözleşme detaylarıdır. Dolayısıyla yapılacak sözleşmesin tüm maddesi detayla okunmalıdır ve incelenmelidir. Eğer firmanıza uygun olmayan maddeler varsa tekrar imcelenmesi talep edilmelidir. Örneğin filo kiralama şirketlerinin bazıları kasko, bakım, sigorta ve onarım gibi maliyetlerini karşılasa dahi, o şirketin sunmuş olduğu hizmetler detayla incelenmelidir. 

Sonuç olarak, filo araç kiralama şirketlerin sık sık başvurduğu kiralama yöntemidir. Ancak bu süreç için bazı dikkat edilmesi gereken unsurlar unutulmamalıdır. Toparlamak gerekirse, ilk önce filo kiralamak için kendinize kiralama nedenlerinizi ve ihtiyaçlarınızı alacağınız hizmet doğrultusunda incelemeniz ve soruları sormanız gerekir. Daha sonra ise uzun dönem filo kiralamak için sözleşme detaylarını, tedarik kurumu, kiralanacak aracın durumunu, ihtiyaçlarınızı ve bütçe ayarlamasını planlayarak doğru kararı vermeniz gerekir. 

Sıkça Sorulan Sorular



  1. Filo kiralama mantıklı mı?

Filo kiralama vergi avantajını sağladığı için araç satın almaktan daha mantıklı görülebilir. 

  1. Araç kiralamada hasarı kim öder?

Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından ödenir. 

  1. Rent a car Filo’ nedir?

‘Rent a car Filo’ 12 ila 48 ay aralığında uzun dönemli araç kiralama hizmetidir. 

Whatsapp Telefon