Filo Araç Kiralama Avantajları

Filo Araç Kiralama Avantajları

Filo Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Filo araç kiralama operasyonel bir araç kiralama hizmetidir. Araç ihtiyacı olan kişi veya şirket araç satın almadan uzun süreli ihtiyacını karşılayabilir. Ankara filo kiralama hizmeti birçok firma tarafından tercih edilmektedir. Araç kiralama firması hizmet görmek isteyen firmanın ihtiyaçları doğrultusunda araçları satın alarak hizmete sunmaktadır. Bu yazıda filo araç kiralamanın nasıl yapıldığından kısaca bahsedilecektir. 

Filo Kurumsal Araç Kiralama Hizmeti

Filo kiralama hizmetinden yararlanmak isteyen firma, firmanın ihtiyacı olan araçları belirtmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra kurumsal araç kiralama hizmeti sunan araç kiralama şirketleri de araştırılmalıdır. Bu hizmeti kurumsal/global ölçekli araç kiralama şirketleri sunmaktadır. Bu firmalar güvenilir şirket statüsünde yer almaktadır. Çünkü hem yurtiçi hem yurtdışı olarak hizmet vermektedir. Firmalar ihtiyacı olan araçları belirledikten sonra bu şirketler ile paylaşabilirler. Neticede bu şirketler paylaşılan araçları satın alır ve kullanıma sunar. 

Filo Araç Kiralamanın Nedenleri?

Filo kiralamadan önce nedenleri keşfetmek önemlidir. Dolayısıyla bu tür sorular sorulabilir:

  • Kaç araç ile sorunsuz çalışabilirim?
  • Hangi alanlarda araca ihtiyacım var?
  • Hangi araçlar amacımıza uygun?
  • Araçlara yılda kaç kilometre koyabilirim?
  • Uzun vadeli mi yada kısa vadeli mi?
  • Filo kiralama fiyatları anlık bütçemize uygun mu?
  • Filo takibi nasıl yapılıyor?

Filo Araç Kiralama Hizmetinin Avantajları

Araç kiralama hizmetinin onlarca avantajı bulunmaktadır. Günümüzde tercih edilen filo kiralama hizmetinin de başlıca avantajları şunlardır:

  • Araç alımları peşin ödemeler ile aylık olarak ufak ücretler karşılığında yapılabilir. Nakit paralar ise diğer yatırımlara yöneltilebilir. 
  • Aylık düzenli ödemeler maliyetleri sabitler ve düzene sokar. 
  • Araç kiralama sonucunda ödenen tutarların faturaları ve giderlerle ilgili tüm faturaların KDV tutarı vergiden düşürülebilir. 
  • Araç bakım, muayene, kasko ve vergi gibi masraflar yoktur. 
Hasar ve kaza durumunda ikame aracı 24 saat içinde teslim edilmektedir. 

Filo Araç Kiralamada Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Filo araç kiralarken bazı hususlara dikkat edilmelidir:

  • Kiralanacak araç kullanım şartlarına göre belirtilmelidir. 
  • Aracın yakıt sarfiyatı değerlendirilmelidir. Bu sarfiyatın yıllık maliyeti hesaplanmalıdır.
  • Kasko ve sigortanın kapsadığı alanlar değerlendirilmelidir.
  • Sözleşme dikkatle okunmalıdır.
  • Araç teslim alınırken ve edilirken kontrol edilmelidir. 

Filo yönetimi

Filo yönetim yazılımı, Ankara Rent A Car denince akla gelen Besa'da aracın konumunun gerçek zamanlı haritasını sağlamak için GPS ve diğer teknolojileri kullanarak gerçekleştirilmektedir. Bu teknolojiler yöneticiler ve sürücüler arasında hızlı ve kesin iletişim sağlamaktadır. Bu yönetim, firmaların kiraladıkları araçların finansal, hukuki ve operasyonel süreçlerinin yönetilmesini sağlayan bir hizmettir. Hem de filonun takibini kolaylaştırmaktadır. Yönetim sürecini ise sürücü, tedarikçi ve araç bazlı olarak inceleme alanında toplar. Bu yönetimin avantajları:

  • Araç ve yönetim uygulamalarını firma ile uyumlu hale getirmektedir.
  • Firma departmanındaki iş yükünü hafifletir.
  • Sürücü güvenliği ve maliyet gibi konularda bilgi sağlar
  • Değişikliklerin uygulanması ve adaptasyon sürecinin hızlandırılması
  • Rehberlik ile kullanıcıların memnuniyetinin artırılması
  • Büyük finansmanlardan yararlanabilmek için stratejik ortaklıklara imza atmak

Şirketlerin Filo Araç Kiralama Tercihleri

Filo araç kiralama şirketler tarafından bir çözüm olarak tercih edilen, birkaç aracın uzun dönemli kiralanmasıdır. Aşağıda sıralanan profesyonel ihtiyaçlar şirketlerin bu hizmeti tercih etmelerinin başlıca sebepleridir: 

  • Düzenli teslimat işleri
  • Düzenli müşteri/iş ortağı ziyareti
  • Seyahat ihtiyacı

Filo araç kiralama hizmetinde otobüs, minibüs, motosiklet, SUV ve taşımacılık araçları yer almaktadır. 

Filo Araç Kiralamadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Filo araç kiralama şirketler için önemli bir göreve sahiptir. Ancak bu hizmeti almaya başlamadan önce bilinmesi gereken bazı hususlar vardır. 

  1. Sigorta kapsamı. Kiralanacak aracın sigorta teminatları iyi öğrenilmelidir. Eğer de araç sigortasız ise, olası hasarların masrafı kiracıya aittir. Dolayısıyla önemli bir husustur.
  2. Sözleşme. Araç kiralama şirketi ve kiracı arasındaki sözleşme son derece önemlidir. Çünkü prosedürlerin hepsi bu sözleşmeye göre yürütülmektedir. Ortalama 3 yıl süreyle geçerli olacak bu sözleşmede tarafların menfaatlerini koruyacak maddeleri ve olası durumlarda alınacak aksiyonları içermelidir.
  3. Kiralama şirketi. En önemli kararlardan biri ise, filo kiralama şirketinin tercihidir. Çünkü sözleşmeye bağlılıkta ortalama üç yıllık bir ortak çalışma süreci başlayacaktır. Çözüm gerektiren konularda inisiyatif sağlayan şirket firmanın yararına olacaktır. 
  4. Hasar kontrolü. Sözleşmede yer alan içeriğe bağlılıkta ve tüm evrakların sağlanması halinde, olası hasar masrafları şirkeye aittir. Dolayısıyla oluşan hasarlar zamanında bildirilmelidir. Bu kiracıyı hasar maliyetlerinden korur. 

Besa Rent A Car Ankara’da oto kiralamanın adresi olarak kaliteli, güvenilir ve uygun fiyat seçenekleri ile müşterilerine benzersiz bir yolculuk sunmaktadır. 

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Filo olmak için kaç araç kiralamak gerekir?

Filo sistemi 3 araçtan başlayarak binlerce araca kadar artabilir. 

  1. Filo araç kiralama mantıklı mı?

Filo araç kiralama vergi avantajı sağlamaktadır. Çünkü KDV’nin tamamı indirilecektir. 

  1. Filo araç kiralama indirimi ne kadar?

Filoya verilen araçlarda perakande fiyatlara göre yüzde 15-25 iskonto yapılmaktadır.

Sonuç olarak filo araç kiralama hizmetinin şirketlerin en çok tercih ettiği hizmetlerden biri olduğu söylenebilir. Farklı amaçlar doğrultusunda firmalar en az 3 araç ile başlayarak filo araç kiralama hizmetinden yararlanabilirler. Ancak bu süreçte yapılması gerekenler ve dikkat edilmesi gereken hususlar değerlendirilmelidir. Çünkü olası bir durumda kiracının omuzlarına ağır yük düşebilir. Güvenilir bir şirket ile sağlam bir sözleşme yapılmalıdır. Filo yönetiminde sunmuş olduğu bazı avantajlar ile firmaların kapsamını genişletmektedir. Dolayısıyla ortak ilişkilerin büyümesine yön vermektedir.

Whatsapp Telefon