Ankara Gezi Rehberi

Ankara Gezi Rehberi

Ankara’da Günübirlik Nereye Gidilir?

İster yerli ister yabancı olsun tüm turistlerin şehre yabancı kişilerin merak ettiği “Ankara’da günübirlik nereye gidilir?” sorusu olmaktadır. Pek çok şehirde olduğu gibi Ankara2da oldukça önemli tarihi simgelere ev sahipliği yaptığı gibi gerek gizli kalmış doğal güzellikleri de bulunmaktadır. Besa ile konforlu, son model kiralık araçlar bir tık uzağında! Rotanı oluştur, aracını kirala ve şehri keşfet. Ankara’da gezilecek yerler noktasında pek çok adres bulunmaktadır. Türkiye’nin başkenti olan bu şehir, 5.747.325 kişilik nüfusa ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca çevre ilçeleri ile de bambaşka güzelliklere ev sahipliği yapan başkentte Ankara’ya yakın gezilecek yerler de bulunmaktadır. Rota Ankara ise Ankara Rent A Car isteklerinde Besa tur rehberin!

 

Ankara’da Hafta Sonu Ne Yapılır?

Ankara’da hafta sonu geldi hala planım yok diyenler için benzersiz bir liste hazırlandı. Gezilecek tarihi, turistik ve doğal güzellikleri Besa uzmanları derledi. Ankara’da gidilebilecek yerler, yüzlerce nokta bulunmakla beraber özellikle görülmesi gereken noktaları hazırlayarak en özel rota burada. Üstelik benzersiz kiralama fırsatları ile ihtiyaca yönelik araçlar Besa ile sizinle. Örneğin Ankara turistik yerler arasında yer alan Hamamönü’nde bir kahve ardından ardında kaleye uzanan oradan Gençlik parkı ve Ulus civarında eski Ankara mimarisi keşfi ile benzersiz bir deneyim sizlerle.

 

1-  Ataya ziyaret; Anıtkabir

Yalnızca Ankara’nın değil tüm Türkiye’nin en kıymetli simgesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı bulunan merkez olmaktadır. Dönem mimarlarının büyük bir özveri ile çalıştığı bu nokta şehrin pek çok noktasından görülmektedir. 1944 yılında başlanan yapı 1953 yılında teslim edilerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahati için uygun hale getirilmiştir. Bu nokta binlerce kişi tarafından özgürlüğün, barışın ve zaferin merkezi olurken diğer taraftan milli duygularla ve büyük bir özlem ve saygı ile milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. Besa Ankara kiralık araç seçenekleri ile sizin için en uygun aracı kiralayarak ziyaretlerinize konfor katın.

2-  Ankara Gençlik Parkı

Ankara’nın en eski parklarından olan bu alan birçok kişinin gençliğine dokunmuş birçok kişinin benzersiz anılarına ev sahipliği yapmıştır. Gerek su şovları gerek birçok etkinliği ile gözde gezilecek yerler arasında varlığını korumaktadır. Ulus bölgesinde yer alan park peyzajı ile oldukça eski tarihlerden beri güzelliğini korumaktadır.

3- Hamamönü

Karacabey’in yaptırdığı iki hamamdan adını alan bölge 19 YY.’dan izler taşımaktadır. Tarihi olarak oldukça eski yıllara dayanan bölge mimarisi ile dikkat çekmektedir. Bu bölgenin mimarisi ise restorasyon çalışmaları ile günümüze dek korunmakla beraber turistik olarak da oldukça dikkat çekmektedir. Eski Ankara evlerini bulmak mümkün olmaktadır. Hamam tarihinin eskiye dayanması bu bölgede Türk kültürüne has hamam işletmeleri ile de bölgenin karakterini en iyi şekilde yansıtmaktadır. Hamamönü gezilecek yerler arasında ayrıca birçok farklı nokta bulunmaktadır.   

4-  Seymenler Parkı

Ankara’nın eski parkları arasında yer alan şehrin merkezinde doğayla iç içe olmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olmaktadır. Seğmenler parkı nerede sorusu da aynı şekilde pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Kavaklıdere semtinde yer alan park için şehrin pek çok noktasında Besa ile güvenle seyahat edin. Tüm Ankara seyahatlerinizde sektör öncüsü Besa ile keşfe çıkmak bir başka! Şehrin ortasında yer alan doğasıyla şehir hayatından uzaklaştıran bu görüntüler ve deneyimler kaçmaz! Park içerisinde bir amfi tiyatro alanı çocuk parkları, havuzlar, yürüyüş alanları ve yeşilin keyfini süreceğiniz pek çok dinlenme alanı bulunmaktadır.

5-  Altınköy Açık Hava Müzesi

Ankara’da Altındağ Belediyesi tarafından oluşturulmuş müze 21. YY problemlerine atıfta bulunarak şehirleşmenin yanında kaybolan köy hayatının simgesi olarak başkentte yerini almıştır. Altınköy açık hava müzesi kahvaltı, öğlen kahvesi veya diğer birçok gezileriniz için harika bir deneyim sunmaktadır. Araç ile ziyaret noktasında araç sahiplerine otopark kolaylığı sunarak gezintileri konfor ile buluşturmaktadır. Görülmeye değer bu tabiat harikası için Besa kiralık araç seçenekleri sizlerle. Doğal, organik pek çok gıda alışverişi yapılabileceği gibi birçok hayvan türlerini de gözlemlemek mümkün olmaktadır. Örneğin Altınköy At Çiftliğinde at binme sporları ile de harika bir deneyim edinilebilmektedir.

6-  Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl olarak anılan ve tabiat parkı olarak koruma altında olan Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı olan bu doğa harikasına her yıl on binlerce kişi ziyarette bulunmaktadır. Doğa yürüyüşlerinin ve hayran bırakan manzarası ile başkentin saklı cennetlerinden biri olmaktadır. İster geniş ailelerinizle ister kalabalık arkadaş grubunuzla ister şirket etkinliklerinizde konforla yolculuk ederek seyahatin verimini artırmak ise Besa’da sizlerle.  7- Soğuk Su Milli Parkı

Soğuksu milli parkı eski tarihlerden beri var olan tabiatıyla göz dolduran ve milli park statüsüne sahip oldukça kıymetli bir alandır. Gerek doğası gerek canlı yaşamı ile harika bir deneyim olmaktadır. Kimi zaman kamp alanlarda kısa tatillerin vazgeçilmez adresi olurken kimi zaman günü birlik yolculukların adresi olarak karşımıza çıkmaktadır. Soğuksu milli parkı kamp alanları ile de geceyi orada geçirmek isteyen kamp severlerin de en kıymetli noktası olmaktadır. Binlerce canlıya ev sahipliği yapan bu doğal yaşam alanında unutulmaz anılarınız Besa Kiralık Araç Sistemi ile çok daha konforlu. Ayrıca Soğuksu Milli Parkı restaurant alanlarında gerek doğal ortamının huzur veren etkisi ile lezzetli zamanlar geçirmek de mümkün olmaktadır. Ayrıca dağ lalesi bu bölgenin en a karaçam kadar simgesidir.

8- Eymir Gölü

ODTÜ arazisinde yer alan bu göl Ankaralıların vazgeçilmez hafta sonu mekanlarından birisi olmaktadır. Ankara’nın gezilecek yerleri arasında oldukça önemli bir yeri olan bu göl çevresinde ki yol ile gerek doğa sporları gerek bisiklet sporları için oldukça elverişli olarak karşımıza çıkmaktadır. Besa ile güvenle ulaşım sağlanabilecek adres olan bu bölgeye ulaşımın araç ile sağlanması oldukça konforlu bir seçim olacaktır.

9- Kuğulu Göl

Ankara’nın meşhur yerleri arasında yer alan Kuğulu Park Seymenler parkına oldukça yakın bir konumda olup Tunalı Hilmi caddesinin de içinde yer almaktadır. Burada Viyana’dan gönderilen beyaz kuğular bulunmaktadır.

10- Gordion Antik Kenti 

“Gordion antik kenti nerededir?” sorusu ziyaretçilerin en çok merak ettiği konu olmaktadır. Ancak konu Ankara’da ziyaret edilecek yerler olduğunda tarihsel geçmişiyle Ankara antik kenti olmaktadır. Polatlı’da bulunan tarihi alan için en doğru ulaşım ise araçlarla sağlanmasıdır. Bu noktada gerek kurumsal ziyaretler için kurumsal araç kiralama gerek bireysel araç kiralama noktası olarak Besa yanınızda.

11- Anadolu Medeniyetler Müzesi

“Anadolu medeniyetleri müzesi nerede?” sorusunun yanıtı birçok kişinin merak konusu olmakla beraber nasıl gidilir konusu da merak edilmektedir. Ancak Anadolu Medeniyetleri Müzesi eserleri, müzenin kendisi oldukça önemli bir merkez haline gelmiştir. Bu noktada rota hazır ise anahtarınız Besa’da.

12-Elmadağ Kayak Merkezi

Elmadağ Kayak Merkezi kış sporları için oldukça ideal olmaktadır. Elmadağ kayak merkezi’ne nasıl gidilir konusu ise pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bu noktada en konforlu ulaşım araç kiralama sistemleri ile olacaktır. Ankara’nın belli noktalarından kolaylıkla Besa ile kiralık araç kiralayabilir yolculuğun konforunu ve güvenini deneyimleyebilirsiniz. Elmadağ kayak merkezi fiyatları ve ulaşımı için merkez ile iletişime geçebilir en güvenilir yöntem olan araçla seyehati Besa2nın son model araçları ile tamamlayabilirsiniz.

 

Kiralık araç noktasında kaliteli hizmeti sektörde uzun yıllardır hizmet veren gerek uzman kadrosu gerek son model araçları ile güvenli çözümler Besa’da. Bireysel veya kurumsal araç kiralama, filo kiralama, VIP transfer gibi pek çok hizmetin yanı sıra günlük araç kiralama veya aylık araç kiralama seçenekleri ile en iyi kiralık araba adresi sizlerle.

Whatsapp Telefon