Senelik Şirket Aracı Kiralama Avantajları

Senelik Şirket Aracı Kiralama Avantajları

Yıllık Olarak Şirket Aracı Kiralamanın Avantajları


Araç kiralama işlemleri günümüzde artık herkes tarafından yapılmaktadır. Şirketler, bireyler, organizasyon şirketleri, acenteler ve turistler günlük ya da uzun vadede ihtiyaçları için araç kiralamaktadırlar. Özellikle şirketler için araç kiralamak çok büyük bir avantajdır. Araç kiralama işlemleri pandemi döneminde çok büyük bir ilgi görmüştür. Kiralık araçlar hijyenik ve konforlu araçlardır. Bu araçlar ile kusursuz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz. Şirketler ve holdingler sık sık rent a car işlemlerine başvururlar. Kısa vadede ve uzun vadede araç kiralamak şirketler için çok büyük bir avantajdır. Özellikle uzun vadede kiralama yapmak çok daha avantajlıdır. Uzun süreli olarak rent a car yapmak araç satın almaktan daha mantıklıdır. Çünkü araç satın aldığınız zaman sürekli olarak bakımını ve sigortasını yapmanız gerekir. Fakat araç kiraladığınız zaman bu tarz işlemler zaten rent a car firmanız tarafından yapılmaktadır.


Küçük, orta ve büyük işletmelerin sürekli olarak araca ihtiyacı olmaktadır. Araç kiralama işlemleri her açıdan kolaylık sağlamaktadır. Araç satın almaktansa kiralama yapmak, şirket bütçelerini büyük oranda rahatlatır. Araba sahibi olmak şirketler için prestijli bir şeydir. Fakat araç kiralamak şirketler için çok daha mantıklıdır. Çünkü araç kiraladıkları zaman satın alma bütçelerindeki arabalardan çok daha iyisine sahip olabilirler. Örneğin satın alırken bütçe Ford’a yetiyorsa, rent a car ile Mercedes’e sahip olabilirler. Araç kiralama yaptığınız zaman arabanın temizliğiyle uğraşmazsanız. Çünkü Ankara rent a car firmaları her müşteriye aracı teslim etmeden önce ve her müşteriden şirket aracı kiralama için teslim aldıktan sonra temizlik yaparlar. Temizliğe ayıracağınız zamanı işlerinize ayırabilirsiniz.


Araç Kiralamanın Sigorta Avantajı


Araç Filo kiralama işlemleri, şirketler için sigorta açısından çok büyük bir avantaj sunmaktadır. Trafiğe çıkan her aracın sigortalı olması gerekmektedir. Sigorta masrafları her yıl sürücülerin baş etmesi gereken bir sorundur. Özellikle son yapılan zamla beraber sigorta ve kasko ücretleri yüksek meblağlara ulaşmıştır. Araç kiralaması yaptığınız zaman hiçbir sigorta masrafınız olmaz. Kullandığınız araçların sigortası rent a car firması tarafından ödenir. Bu sayede sigorta yatırma zamanını takip etmekten kurtulursunuz. Hem para olarak hem de zaman olarak bu durum şirketlere büyük bir avantaj sağlar. Aynı durum kasko için de geçerlidir. Araç kiralaması sayesinde kasko masrafından ve kasko için ayıracağınız zamandan tasarruf edersiniz.



Araç Kiralamanın Bakım Avantajı


Bütün araçların zamanı geldiğinde bakıma girmesi gerekir. 10 bin, 15 bin veya 20 bin kilometreye ulaşan her aracın bakımı yapılmalıdır. Aracın kilometresi gelmese bile her yıl düzenli olarak periyodik bakıma girmesi gerekir. Bu durum araç sahipleri için sürekli olarak devam eden bir sorundur. Her yıl aracın bakımının yapılması gerekir. Bakımı yapılmayan araçlar trafiğe çıkamaz. Eğer polis kontrolüne denk gelirseniz aracınız bağlanabilir. Bütün bu problemlerden araç kiralama yaparak kurtulabilirsiniz. Araç kiraladığınız zaman aracın bakımıyla siz uğraşmazsınız. Aracın bakımı zorunlu olarak rent a car firması tarafından yapılır. Firmanız, aracın bakım tarihini takip eder ve aksatmadan yapar. Bu sayede siz ‘bakımı ne zaman yaptıracağım’ diye düşünmekten kurtulursunuz.


Araç Kiralamanın Vergi Avantajı


Bütün arabaların, kamyonların, kamyonetlerin ve daha fazlasının her yıl yatırılması gereken bir vergisi vardır. Bu vergi her yıl iki taksitte ödenir. Birinci taksit ocak ayında, ikinci taksit de temmuz ayında ödenir. MTV, her yıl ödenmesi gereken zorunlu bir vergidir. MTV ödenmezse aracınızın trafiğe çıkması sınırlandırılır. Ayrıca MTV geciktirilirse her gün ödenecek tutara faiz eklenir. MTV ücretleri genel olarak 1200 liranın üstünde olmaktadır. Araç kiralamanın şirketlere sunduğu en büyük avantajlardan biri de vergidir. Yıllık olarak araç kiralaması yapan bir şirket, aracın vergisiyle uğraşmaz. Kullanım haklarının onda olmasına rağmen vergi, rent a car firması tarafından ödenir.  Şirketlerin vergi yükünden kurtulması onlar için çok büyük bir avantajdır. Bir şirket yıl içerisinde zarar ederse araçlarının vergisini ödeyemez. Bu yüzden arabalarının trafiğe çıkışı kısıtlanabilir. Bu durum şirketin itibarını azaltan bir olaydır. Araç kiralama yapıldığı zaman böyle sorunlarla karşılaşılmaz. Aracınızın vergileri, firmamız tarafından düzenli olarak ödendiği için hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Böylelikle şirket itibarınız sarsılmaz ve vergiye ödeyeceğiniz para size kalır.

Whatsapp Telefon