Şirket Aracı Kiralama Rehberi

Şirket Aracı Kiralama Rehberi

Şirket arabası kiralama veya filo araç kiralama şirketinizin ulaşım ve taşımacılık faaliyetlerinde en etkili işlemlerden biridir. Şirkete araç kiralamak araç almaktan kat kat daha avantajlıdır. Çünkü araçların bütçe planlamasına ve tüm sorumluluğunu üstlenmeye gelince, araç kiralama daha avantajlıdır. Hem de uzun dönem kiralamada sıfır araçlar verilir ve sorumluluk üstlenme derdinizi ortadan kaldırır. Bu yazıda şirket arabası kiralama ve avantajları hakkında bilgi verilecektir. 

Şirket Aracı Kiralama Prosedürü

İletişim: İlk önce finansal kiralama teklifi hazırlanmaktadır ve planlanmış yatırım temel alınmalıdır. 

  1. Kredi kontrolü: Gereken tüm belgeler gözden geçirildikten sonra kredi değerlendirmesi yapılır. 
  2. Sözleşmenin sonuçlandırılması: Kredi değerlendirmesi olumlu sonuçlanırsa, kiralama sözleşmesi gönderilir. 
  3. Teslimat ve sözleşme başlangıcı: aracın sözleşmeye uygun olarak teslim edildiği onaylanırsa ödeme başlatılır.

Hızlı Araç Teslimatı

Araç satın alım işlemlerinde finansal ve mülki işlem yapılacağı için süreçler uzun ve zor olabiliyor. Araç kiralamada ise hızlı yönetilen değerlendirme süreçleri vardır. Şirketin ihtiyacı olan araçlar belirlenen adrese hızlı bir şekilde teslim edilir. 

Sıfır Araç Temin Etme

Sıfır araç satın almak oldukça maliyetli olduğu için şirketler genellikle ikinci el araç tercih etmektedir. Uzun dönem araç kiralamada ise şirketin talebi ve ihtiyacı üzerine sıfır araçlar sunulmaktadır. Bu ise sözleşmeyi güvenilir bir şekilde yapmanıza yardımcı olur. 

KDV İndirimi


Kiralanan araçlara ödenen aylık tutarlar firmaların Kurumlar Vergisi ödemelerinde gider olarak gösterilmektedir. Dolayısıyla KDV indiriminde yararlanma imkanı vardır. Böylece araç bedeli ödeyen firma daha az ödeme hakkına sahip oluyor.   

Verimli Bütçe Yönetimi

Filo araç kiralamada sözleşmedeki aylık tutar şirketlerin bütçesine göre belirlenmektedir. Bütçeye uygun olan hizmet ise büyük bir avantajdır. Şirketler sadece önceden belirlenmiş tutarları öder. Böylece sürpriz giderler de ortadan kalkmaktadır. 

Kasko Sigortası Sorumluluğunun Olmaması

Kiralık araçlar için kiralık kasko yaptırılmalıdır. Bu standart kaskolama yerine geçmektedir. Aksi durumda kaza gibi durumlarda aracın kullanıcısı zor durumda kalabilir. Bu kasko türü standart kasko ödemesinden daha pahalıdır. Bu da filo firması tarafından ödenmektedir. 

Ücretsiz Periyodik Bakım Ve Onarım

Filo firmaları araç kiralayana ücretsiz periyodik bakım da sunmaktadır. Periyodik bakım zamanı geldiğinde firma yöneticisi yetkili kişilerle iletişime geçer ve bakım işlemlerini takip eder. Bu bakım anlaşmalı servis noktalarında yapılır ve herhangi bir ek ücret alınmamaktadır. Bu servis noktaların ülke genelinde birçok sayısı vardır. Böylece araç kiralayanlar uzun seyahatlerinde onarım ve bakım işlemlerini sıra beklemeden yaptırabiliyorlar.

Kaza Durumlarında Yardım Desteği Ve İkame Araç Temini

Araç kiralayanlar herhangi bir kaza nedeniyle yolda kaldıklarında filo yöneticileri ile anında iletişime geçerek servis desteği alabilirler. Dolayısıyla bu tür durumlarda kiralayan şirketin personeli gereken hizmeti görebilir. Hem de araçların kullanımını engelleyen bir sorun ortaya çıktığında, şirketlere ikame araç temin edilmektedir. Böylece teslim tarihi ve iş süreçleri aksamadan kaldığı yerden devam eder.  Sonuç olarak, şirketlerin ulaşım ve taşıma işleri için araba almak yerine daha çok araba kiralama yöntemine başvurulduğu görülmektedir. Çünkü hem maliyet ve sorumluluk üstlenme açısından düşüktür. Hem de araç kiralama şirketi her türlü oluşabilecek durumlarda hizmet vereceğini belirtmektedir. Örneğin ücretsiz bakım, kasko, kaza yardım desteği, KDV indirimi ve sıfır araç temin etme gibi hizmetleri şirketler sunmaktadır. 

Sıkça Sorulan Sorular

  1.  Kurumsal araba kiralama nedir?

Şirketin arabayı birkaç yıl kiraladığı ve belli bir süre sonra iade ettiği bir süreç olarak görülebilir. 

  1. Büyük şirketler neden araba kiralar?

Şirketlerin araç kiralamasında en önemli sebep giderlerin azaltılmasıdır. 

Kiralık araçla şehir dışına çıkılır mı?

  1. Kullanıcı şehir dışına kolayca çıkabilir. Ayrıca araçlar farklı şubelerden faydalanabilir ve daha rahat bir şekilde başka bir şehirde teslim edilir.
Whatsapp Telefon