Dolandırıcı Araç Kiralama Firmaları

Dolandırıcı Araç Kiralama Firmaları

Dolandırıcı Araç Kiralama Firmaları Nasıl Anlaşılır?


Araç kiralamak kimi zaman tatil, kimi zaman da iş için çok fazla tercih edilen bir hizmettir. Araç kiralama hizmetini farklı bir şehre seyahate gelenler özellikler de yurt dışından gelen Türk ve yabancı vatandaşlar çok sık tercih etmektedir. Araç kiralamada adrese teslim, havaalanına teslim, otogara teslim gibi hizmetlerin de bulunması kiralama işini oldukça kolay bir hale getiriyor. Araç kiralamak eski geleneksel yöntemlerin dışına çıkmış tüm dünyadan ulaşılabilecek bir sisteme evrilmiştir. Web siteler ve sosyal medya hesapları sayesinde istediğiniz şehirde ya da ülkede online olarak araç kiralama firmaları ile iletişim kurabiliyorsunuz. Araç kiralama hizmetinden sadece fiziksel ofis aracılığı ile değil mobil yöntemler ile de faydalanılması insanlar için birçok avantaj sağlamıştır. Bununla beraber dikkat edilmesi gereken noktalar da doğmuştur. Ancak, online araç kiralama sektöründe dolandırıcılık son dönemlerde çok karşılaşılan bir durum haline gelmiştir. Dolandırıcılık kurbanı olmamak için sahte bir araç kiralama şirketinin nasıl tespit edileceğini bilmek önemlidir. Sahte bir araç kiralama şirketini tespit etmenize yardımcı olacak bazı ipuçlarını inceleyelim.

1-Sahte bir araç kiralama şirketini tespit etmenin en kolay yollarından biri web sitelerini detaylıca incelemektir. Web sitesi profesyonel görünmüyorsa, başka bir firmayı kopyalayarak yapıldıysa çok fazla yazım hataları, yazılım yanlışları varsa veya fiziksel adres, telefon numarası ve müşteri hizmetleri ayrıntıları gibi önemli bilgiler bulunmuyorsa, sahte bir kiralama firmasına ait web sitesi olabilir. Ayrıca, web sitesi size kiralama seçeneklerini göstermeden önce kişisel bilgilerinizi veya kredi kartı bilgilerinizi girmenizi istiyorsa bu da farklı bir dolandırma yöntemidir.

2-Firma araştırması yapın. Bir şirketten araç kiralamadan önce, varlığını ve güvenilirliğini doğrulamak için biraz araştırma yapmak önemlidir. Bu aşamada Google kullanıcı yorumlar, sosyal medya hesapları gibi yerler incelenebilir. 

3-Gerçek olamayacak fiyatlar içerebilir. Bir araç kiralama şirketi mantıksız olabilecek bir kampanya yapıyor ya da rakip firmaların çok altında kiralama fiyatları sunuyorsa bu da bir dolandırıcı firma işareti olabilir. Bu yüzden her zaman piyasa araştırması yapmanız ve ortalama fiyatlardan haberdar olmanız avantajdır. 

4-Telefon ile aramalara da dikkat edin. Numaranızı bir firmaya vermediğiniz halde bir numara sizi arayıp araç kiralama fırsatlarından bahsediyor ve ön ödeme gibi yöntemleri öneriyorsa itibar etmeyiniz. Araç kiralama firmaları genel olarak insanları telefon ile arayıp teklif sunmazlar. Bu tarz telefonlara ve nadir olarak maillere dikkat etmelisiniz. 

5-Sigorta kapsamını doğrulayın: Güvenilir ve gerçek araç kiralama şirketleri genellikle kiralık araçları için rent a car sigorta kapsamı sunar. Sigortayı doğruladığınızdan ve neleri içerdiğini anladığınızdan emin olun. Bir kiralama şirketi sigorta kapsamı sunduğunu iddia ediyor ancak herhangi bir belge veya kanıt sunamıyorsa, bu bir dolandırıcılık belirtisi olabilir.

6-Sözleşme ve belgelere dikkat edin. Kiralama sözleşmesini incelerken dikkatlice tüm maddeleri okuyun ve anladığınızdan emin olun. Sahte bir araç kiralama şirketi, size ekstra paraya mal olabilecek veya bir tüketici olarak haklarınızı ihlal edebilecek gizli ücretlere veya maddelere sahip olabilir.

7-Adrese teslim araç kiralama hizmetini değerlendirebilirler. Sahte araç kiralama firmaları dolandırma amaçlı müşterileri fiziksel bir ofise davet etmek yerine yalnızca adrese teslim hizmetini uygularlar. Ön ödeme gönderen müşteriler bulundukları adrese araçlarını beklerken maalesef dolandırıldıklarını fark ederler. Bu yüzden adrese teslim araç hizmetlerinde yalnızca elden ödeme yöntemini tercih etmeye özen göstermelisiniz. Eğer global bir kiralama firması değil ise ön ödeme yapmanız da yanlış bir tercih olabilir.  

Whatsapp Telefon