Ankara'da En İyi Kahvaltı Mekanları

Ankara'da En İyi Kahvaltı Mekanları

Kahvaltı Türkiye’nin en meşhur kültürlerinden bir tanesidir. Zengin kahvaltı sofrası farklı damakları tatmin eden bir özelliğe sahiptir. En meşhur kahvaltı türü ise ‘serpme kahvaltıdır’. Bu kahvaltı kültürü genellikle zeytin, peynir, çay, bal, reçel, simit-poğaça, menemen, salata ve tereyağından oluşmaktadır. Dolayısıyla Ankara’da yaşayan veya seyahat eden insanlar meşhur kahvaltı salonlarına ve restoranlarına uğrayabilirler. Bu yazıda ise Ankara’da bulunan en meşhur kahvaltı mekanlarına değinilecektir. Tercihiniz nere olursa olsun Ankara rent a car hizmetlerinde ilk uğrak noktanız Besa.

Zeytuni

Zeytuni serpme kahvaltı ile hizmet veren bir kahvaltı salonudur. Bu salona giden insanlar yumurta seçeneklerini (menemen, sade sucuklu, kavurmalı), peynir çeşitlerini, söğüş tabağını, reçel ve bal çeşitlerini, pişi ve çay bulabilirler. Bu salon daha çok Ege kahvaltısını sunmaktadır. Dolayısıyla samimi bir ortamda bu kahvaltı zevkini yaşamak isteyenler gidebilirler. 

Adres: Güvenevler, Esenlik Sk. No:10, 06690 Çankaya/Ankara

Yayla Karadeniz

Yayla Karadeniz pazartesi hariç haftanın her günü kahvaltı hizmetini veren bir salondur. Buradaki kahvaltı menüleri zengin ve yöreseldir. Kahvaltıda yer alan en ünlü kahvaltılık ise mıhlamadır. Bunun dışında yumurtadan peynir çeşitlerine, zeytinden ve patates kızartmasına kadar uzanan dolu bir kahvaltı sofrasına sahiptir. Bu mekan rezervasyon ile çalışmakta olup, çocuk parkı ile de müşterilerine hizmet vermektedir. 

Adres: Fatih, Ankara Blv. No: 430, 06760 Çubuk/Ankara

Otto Lounge Restoran Cafe

Bu mekan ise serpme kahvaltı ile hizmet vermektedir. Zengin kahvaltı menüleri ile oldukça iddialı olan mekandır. Buranın serpme kahvaltıları her gün 08:30 ile 16:00 arası hizmet vermektedir. Kahvaltı içeriğinde meze çeşitleri, kızartmalar, sahanda yumurta,  söğüş, reçel ve peynir çeşitleri bulunmaktadır. Bu salonda sofranıza gelen ürünler bittikçe yenisini isteyebilirsiniz. Hem de aynı zamanda restoran içerisinde çocuk oyun alanı bulunmaktadır. 

Adres: Kızılırmak, Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No: 25/a, 06510 Çankaya/Ankara

Buta Cafe

Buta cafe sıradan olmayan ürünleri sunan bir kahvaltı salonudur. Böylece farklı beslenen insanlara hitap etmektedir. Bu kafe hafta içi 11:30 ve hafta sonu 14:00’ a kadar servis vermektedir. Kahvaltı tercihi olarak ise tabaklı kahvaltı ya da serpme kahvaltı seçenekleri bulunmaktadır. Serpme köy kahvaltısında simit, söğüş, gözleme, ekşi mayalı ekmek, çay ve peynir çeşitleri gibi birçok çeşit yiyecek bulunmaktadır. Kahvaltı tabaklarında ise sınırlı sayıda ana çeşitler mevcuttur. Bunların dışında menülerinde fit kahvaltı, tava kahvaltı, omlet çeşitleri, pancake kahvaltı ve kızartma çeşitleri yer almaktadır. Dolayısıyla bu farklı çeşitler sporcular ve diğer dallarda yer alan insanlara hizmet vermektedir. 

Adres: Uğur Mumcu, Haydar Aliyev Parkı, 06370 Yenimahalle/Ankara

Deniz Kozanlı (Çankaya – Balgat)

2011 yılında açılan bu mekan Çankaya Balgat’da yer almaktadır. Bu mekanı işleten ve sunum yapan bir bayan arkadaştır. Sunumu yaparken güler yüzlüdür ve ilgilidir. Yani kendinizi evinizdeymiş gibi hissedebileceğiniz bir mekandır. “Deniz Kozanlı” kahvaltı mekanında kendinizi gerçekten en sevilen misafir gibi hissedebilirsiniz. Çünkü ilgi ve alaka alanında en önde giden yerleren biridir. Diğer yandan kahvaltı menülerinde sizlere tamamen doğal ürünler sunmaktadır. Kahvaltısı Bolu ilimize has doğal kahvaltı menüsüdür. Bunun yanı sıra mantı yemeği de bulabilirsiniz. Güzel bir kahvaltı yapabileceğiniz bu salonda,  bahçede açık havada serpme kahvaltı sunumunu da vardır. 

Bu mekanda yapacağınız kahvaltıda  kahvaltı menüsü dışında yöresel alt üst börekler, Bolu kaymağı, özel sucuklu köfte, muhammara, bazlama ve köy ekmeği bulabilirsiniz. Hem de sınırsız çay servisi vardır.

Adres: Ceyhun Atıf Kansu Caddesi, 1368. Sokak, Balgat, Çankaya / Ankara

Hattena Hatay Sofrası

Hatay mutfağı tüm Türkiye’nin en lezzetli mutfaklarındandır. İster yemek olsun, ister tatlı kültürü olsun, farklı bir lezzet sunar. Hatay mutfağının Ankara’da bulunan bu mekanı hem sabah kahvaltılarının hem de akşam yemeklerinin sevilen adreslerinden biridir. Hatay yöresel lezzetleri ile insanlara hizmet vermektedir. Burada bu lezzetli ürünleri deneyebilir, doyurucu, sıcak bir kahvaltı keyfi yapabilirsiniz. Kahvaltı için mekâna gelmeden önce rezervasyon yaptırma imkanı da bulunmaktadır.

Adres: Nasuh Akar, Süleyman Hacıabdullahoğlu Cd. 41/A, 06520 Çankaya/Ankara

Sonuç olarak, Ankara’da bulunan kahvaltı mekanları farklı hizmetleri vermektedir. Her ilin kahvaltı kültürünü temsil eden mekanlar bulunmaktadır. Bu yazıda en meşhur 6 kahvaltı salonuna değinilmiştir. Ancak yüzlerce mekan daha bulabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular



  1. Ankara’da gezilecek yerler neresidir?

Anıtkabir, Atatürk Orman Çiftliği, Eymir Gölü, Pembe köşk, Ankara Kalesi ve Ankara Müzeleri bu şehirde günübirlik gezilecek yerlerdir.

  1. Ankara’da hangi yemekler meşhurdur?

Ankara’da orjinal Ankara Yaprak Döneri, Efelek Sarması, Ankara Tavası, Çalma Aşı ve Bici Aşı meşhur yemeklerden bazılarıdır. 

Whatsapp Telefon