Araç Kiralamada Yaş Şartı

Araç Kiralamada Yaş Şartı

Araç kiralama işlemleri günümüzde çok büyük bir rağbet görmektedir. Ülkemizde her gün binlerce kişi araç kiralama işlemlerine başvurmaktadır. Araç kiralama işlemleri, Besa Ankara oto kiralama gibi firmalarda sorunsuz çalışmaktadır. Araç kiralamak isteyen bireylerin karşılaması gereken bazı şartlar vardır. Bu şartların hepsi kiralama sözleşmesinde yer almaktadır. Ayrıca kiralama işlemi başlamadan önce size bildirilecektir. Araç kiralamadaki şartlardan biri yaş şartıdır. Yalnızca belirli bir yaşın üstündeki kişiler araba kiralayabilir. Rent a carda, müşteride aranan birinci şart ehliyettir. Bu işlemlere başvurmak isteyen herkesin mutlaka ehliyeti olmalıdır. Kiralanacak araca göre farklı ehliyetlerde istenebilir. Ehliyete sahip olmak için minimum 18 yaşında olmak gerekir. Fakat araba kiralamak için 18 yaşında olmak yeterli değildir. Çünkü araç kiraladığınız zaman arabanın bütün sorumluluğunu üstlendiğiniz için belli bir yaşı doldurmanız gerekir. Ehliyete sahip olan bireyler en az 23 yaşını doldurduktan sonra araba kiralama işlemine başvurabilirler. Ayrıca araç kiralamada en az 2 yıl ehliyet şartı da aranmaktadır. Yani rent a car yapmak isteyen kişi ehliyetini 21 yaşında almış olmalıdır. 23 yaşın üstünde araba kiralamak isteyen kişilerin ehliyeti ne zaman aldığı önemli değildir. Besa Oto’nun rent a car işlemlerinde aradığı yaş şartı genel olarak bu şekildedir.

Araç Kiralama İşlemlerinde Neden Yaş Şartı Var?

Araç kiralama işlemleri sanıldığından daha ciddi işlemlerdir. Çünkü araç kiraladığınız zaman arabanın bütün sorumluluğunu almaktasınız. Böyle bir sorumlulukta ancak belli bir yaşın üstündeki kişilerin üstlenebileceği bir sorumluluktur. Araç kiralamak isteyen her birey, şubelerimize ehliyetiyle birlikte gelmelidir. Ehliyetin dışında istenen birkaç tane daha belge vardır. Eryaman rent a car işlemleri günlük, haftalık, aylık ve yıllık olabilir. Bu doğrultuda istenen belgeler ve yapılan sözleşmeler artabilir. Özellikle kurumsal firmalar araç kiralarken belli başlı şartları yerine getirmek zorundadır. 18 yaşını doldurup, ehliyet alan her birey hemen araç kiralayamaz. Bütün rent a car firmaları, işlemleri gerçekleştirebilmek için müşterilerin en az 2 yıllık ehliyete sahip olmasını isterler. Bazı firmalarda 19 yaşında araba kiralama işlemleri yapılmaktadır. Araç kiralamada bazı gruplar vardır. 19 yaşındaki bireyleri ekonomik gruba sokarak işlemleri başlatmaktadırlar. Fakat bu durum hiçte sağlıklı değildir. Çünkü 19 yaşındaki bir birey henüz ehliyetini yeni aldığı ve fazla bir sürücülük deneyimi olmadığı için çok da iyi araba kullanamayabilir. Bireyin, arabayı düzgün şekilde kullanamaması hem onun için hem de firma için büyük tehlike arz etmektedir. Çünkü şahıs, arabayla kaza yapabilir ve canından olabilir. Araba kaza geçirdiği için firma da zora düşer. Ayrıca ehliyetini yeni almış birine araç kiraladığı için firmanın başı derde girebilir. Bu yüzden 23 yaşın altında araba kiralama işlemleri uygulanmamalıdır. Bu durum her iki taraf için de daha iyi olacaktır. B sınıfı ehliyete sahip, 23 yaş üzeri her birey kolay bir şekilde araba ya da kamyonet kiralayabilir.

Yaş Şartının Kiralama Sözleşmesindeki Yeri

Araç kiralama işlemleri gerçekleştirilirken bir sözleşme imzalanması gerekmektedir. Ankara’daki şubelerimizden birine başvuran müşterilerime öncelikle kiralamak istediği tarzdaki araçları göstermekteyiz. Araç kiralama modellerimiz filo araç kiralama, kurumsal araç kiralama ve VİP transfer gibi işlemlerdir. Müşteri, öncelikle hangi hizmet modelinde araç kiralamak istediğini belirtir. Müşterinin talebi üzerine isteği tarzdaki araçlar gösterilir. Anlaşma olması halinde bir sözleşme imzalanır. Bu sözleşmede müşteriye ait bilgiler, aracın ne kadar süreliğine kiralandığı, ne zaman teslim alınacağı gibi maddeler yer almaktadır. Sözleşmenin imzalanması için müşteri de aranan bazı şartlar vardır. Öncelikle müşteri mutlaka kimliği ve ehliyetiyle birlikte gelmelidir. En az 2 yıllık ehliyete sahip olan kişilere hemen araç kiralanabilir. Fakat kamyon kiralama gibi işlemlerde aranan ekstra şartlar vardır. Bunun dışında normal araç kiralamak isteyen bireylerin SSK ya da BAĞKUR kaydı olmalıdır. Ehliyeti olsa dahi SSK ya da BAĞKUR kaydı yoksa araç kiralama yapamamaktayız. Rent a car işlemleri için Ankara’daki 13 farklı şubemizden birine başvurabilirsiniz. Yaş şartı, kiralama sözleşmesindeki en önemli maddelerden biridir. Eğer bu şart karşılanmazsa diğer şartların karşılanmasının bir önemi olmaz. Ehliyet ve yaş bu işlemlerde aranan birinci şartlardır.

Whatsapp Telefon