Araç Kiralamada Üst Yaş Sınırı Var Mıdır?

Araç Kiralamada Üst Yaş Sınırı Var Mıdır?

Araç kiralamak uzun zamandır ülkemizde çok fazla tercih edilen hizmetlerden biridir. Araç kiralama hizmeti yıllardır hayatımızda var olsa da günümüzdeki gibi gelişmesi ve teknolojik hale gelmesi zaman almıştır. Araç kiralama hizmetini destekleyen diğer sektörlerin yani turizm, ulaşım, havayolu gibi alanlarda büyümelerin gerçekleşmesi kiralık araç ihtiyacını da artırmıştır. Zaman içinde araç kiralama sektörü hem dış etkenlere bağlı olarak hem de ihtiyaçlar doğrultusunda gelişmeye devam etmiştir.

Ankara oto kiralama firmaları büyük küçük demeden birçok ilde ve ilçede şubeler açmaya devam etmektedir. Bunun en büyük nedenlerinden biri talep artışıdır. İnsanlar çoğu zaman kişisel araç ihtiyacı duysa da araba satın almaktan çekinmektedir. Araba sahibi olmanın hem maddi hem de manevi yükümlülükleri bulunmaktadır. Bu yüzden araç satın almak istemeyip bireysel araca ihtiyaç duyanlar genellikle araç kiralama hizmetlerinden yararlanmaktadır. Araç kiralama şubeleri özellikle şehirlerin yoğunluk olan bölümlerinde, öne çıkan caddelerde bulunur. Şubelerden araç kiralamak istediğinizde firmanın semtinize en yakın şubesine gidip yüz yüze görüşme sağlayabilirsiniz. Bunun dışında yalnızca şubelerden değil online olarak ya da telefon ile görüşme sağlayıp araç rezervasyonu da oluşturabilirsiniz. Özellikle şehir dışı veya yurt dışından gelenler için bu yöntem oldukça kullanışlıdır. Tabi ki bu kadar çok talep olan bir sektörden yararlanmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Sincan araç kiralama hizmetlerinde bu şartlardan biri ise yaş sınırıdır.

Araç Kiralama Şartları ve Yaş Sınırı

Herhangi bir resmi iş yapmak için bazı şartların sağlanması gerekiyorken araç kiralamak gibi önemli bir hizmette de belirli şartlar bulunmaktadır. Öncelikle elbette sürücü belgeniz yani ehliyetiniz olmalıdır. Mevcut kurallara göre ehliyetinizin en az 1 yılının dolmuş olması gerekiyor. Ve en çok merak edilen yaş sınırı için ise 21 yaşından büyük olmanız gerektiği belirtilmiştir. Araç kiralayacağınız zaman gerekli evraklar ile bu şartları sağlayıp sağlamadığınızı ortaya çıkmaktadır. Araç kiralamak istiyorsanız 21 yaşından büyük olmanız şarttır. Araç kiralamanız için sözleşme, kimlik ve ehliyetiniz yeterlidir.

Eğer en az 1 yıllık B sınıfı ehliyet sahibiyseniz ve 21 yaş üzeri iseniz araç kiralamanız için herhangi resmi bir engel yoktur. Bazı rent a car firmaları 21 yaş altına kiralama hizmeti sağlasa da yine de ehliyet süresi 1 yılın üstünde olmalıdır. Fakat bu kişiler ekstra bir ücret ödemektedir. Genç sürücü ücreti denilen bu ücret ödenmeden 21 yaş altı bireyler araç kiralayamazlar.

Yaş Sınırı Olmadan Araç Kiralamak

Araç kiralama hizmeti için konulan yaş sınırı şartı bazı gençlere yanlış gelebilir ya da saçma bulunabilir. Fakat bu kuralın güvenlik ve kalite esaslarına dayanarak konulduğunu ve yasal olarak bu kuralın dışına çıkılamayacağı bilinmelidir. Yasal olarak bu kurala uymayan kiralama firmalarında ise verilen hizmetin güvenilirliği sorgulanmalıdır.

Araç kiralama hizmeti alırken yaş sınırı olması sizleri rahatsız edebilir ve yaş sınırı olmadan araç kiralamak isteyebilirsiniz. Ancak bunun yasal olarak mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Ancak yasal olarak hizmet vermeyen firmalardan bu şekilde hizmet alabilirsiniz ancak onlarla da güvenilir bir iş anlaşması yapmayacağınızı bilmeniz gerekir. Yani kısacası yaş sınırı olmadan araç kiralama hizmeti almanız mümkün değildir. Bunun yerine yaş sınırınızın tuttuğu biçimde hizmet almanız çok daha doğru olacaktır.

Araç Kiralanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araç kiralamada hem firmaların hem de müşterilerin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi yaş sınırı şartı ve ehliyet sahibi olmasıdır. Bu şartlar sağlanırsa en güvenli ve kaliteli şekilde araç kiralama hizmeti sunulmalıdır. Araç kiralarken doğru firmayı seçmek başlangıçta ve sonraki süreçte tereddüt etmemek için en önemli şeydir. Besa Rent A Car olarak yılların tecrübesi ile sizleri kiralama hizmetlerinizde mutlu etmek için en iyi hizmeti sunuyoruz. Araç kiralama hizmeti satın almadan önce ne için kiralayacağınızı ve hangi araca ihtiyaç duyduğunuzu belirlemelisiniz. Araç seçimini doğru bir şekilde yaparsanız kiralama deneyiminiz de o kadar iyi olacaktır. Doğru araç tercihi yapmak hem maddi olarak hem de deneyim olarak sizi doğrudan etkilemektedir.

Whatsapp Telefon