Araç Kiralamada Kilometre Sınırı

Araç Kiralamada Kilometre Sınırı

Araç kirama şirketleri kiralama türüne bağlı olarak değişebilen kilometre sınırı koymaktadırlar. Genel olarak, çoğu araç kiralama şirketi bir hafta veya daha uzun kiralama süreleri için sınırsız kilometre fırsatı sunar. Daha kısa kiralama süreleri için ise, genellikle günde belirli kilometreler arasında değişen günlük bir kilometre sınırı olabilir. Kilometre sınırının olmasının elbette farklı nedenleri olabilir. En önemlisi araç kiralama firmasındaki kiralık araçların bir kiralama süresi boyunca yıpranma oranını olabildiğince düşük tutmaktır.

Kilometre sınırları, araç kiralama şirketleri tarafından araçlardaki yıpranmayı kontrol altında tutmak için belirlenir. Araçlarda belirli kilometrelerde zorunlu bakıma girmesi gereklidir. Araçların belli kilometreye ulaştığında bakıma gitmesi de ekstra bir maliyet ortaya çıkarabilir. Bu yüzden araç kiralama hizmeti sunan firmaların çoğu bir kiralama için kilometre sınırı belirlemektedir. Araçların fazla kilometre yapması bakım ve onarım gerektirir ve bu da kiralama şirketi için fazladan maliyet anlamına gelir. Bu maliyetlerden kaçınmak için kiralama şirketleri genellikle bir müşterinin sürebileceği kilometre sayısını sınırlar. Bazı firmalar ise sınırsız kilometre imkânı sunmaktadır. Bu firmalar daha çok tanınan büyük ve güvenilir firmalardır.

Kiralık aracı uzun bir süre veya uzun mesafeli seyahatler için kullanmayı planlayan müşteriler için, araç kiralama rezervasyonu yapmadan önce kiralama şirketiyle kilometre sınırını teyit etmek önemlidir. Bazı kiralama şirketleri tüm kiralama dönemleri için sınırsız kilometre sınırı sunarken, diğerlerinde kiralanan aracın türüne veya kiralamanın yapıldığı yere göre kısıtlamalar olabilir. Çoğunlukla uzun süreli kiralamalarda firmalar sınırsız kilometre kampanyası uygulamaktadır. Kiralama şirketleri, bakımı ve onarımı daha pahalı olan lüks veya pahalı araçlara kilometre sınırlaması getirebilir. Ayrıca, bazı konumlardaki kiralama şirketleri, fazla talep olduğundan veya kullanım şartları nedeniyle daha katı kilometre sınırlarına sahip olabilir.

Kiralık Araçta Günlük KM Sınırı Aşılırsa

Peki kiralık bir araçta kilometre sınırı geçilirse ne olur? Kiralık bir araçta kilometre sınırının aşılmasının ek ücret ödemeye neden olabileceği bilinmelidir. Bir müşteri sınır belirlenen kilometreyi aşarsa, sınırı aşan her kilometre için bir ücret tahsil edilebilir. Bu ücretler, kiralama şirketine bağlı olarak değişebilir ve kimileri daha uygun bir ücret tahsil ederken kimileri daha pahalı ödeme alabilir. Bu durum araç kiralama sözleşmesinde açık bir şekilde belirtilmelidir. Kiralama sonunda ek ücret ödememek için sürüş rotanızı ve kiralama sürecini iyi bir şekilde hesaplamalısınız. Tahmini kilometreniz, kiralama şirketinin limitini aşıyorsa, sınırsız kilometreye sahip bir araç kiralamayı ya da sınırsız kilometre avantajı sağlayan bir firma ile görüşebilirsiniz. Bazı araç kiralama firmaları müşterilerin kilometre sınırını aşmaları durumunda indirimli bir oranda ödeme yapmalarına olanak tanıyabilir. Böylece kilometre sınırını aşma tedirginliğini yaşayan müşteriler fazla miktarda ek ücret ödemektense en baştan belirlenen indirimli ücreti ödeyebilirler. Filo araç kiralama hizmetinde ise kilometre sınırı yoktur.

Araç kiralamada kilometre sınırı aslında kiralama firmasının avantajına olan bir durumdur. Kilometre sınırı kiralama şirketine, yere ve kiralama sözleşmesinin türüne bağlı olarak değişebilir. Çoğu kiralama şirketi bir hafta veya daha uzun süreli kiralamalar için sınırsız kilometre sınırı sunar, ancak daha kısa süreli kiralamalarda günlük kilometre sınırı olabilir. Müşteriler rezervasyon yapmadan önce kilometre sınırını kiralama şirketinden teyit etmeli ve fazla kilometre için ek ücretlerden kaçınmak için sürüş rotalarını buna göre planlamalıdır. Siz her nerede araç kiralayacak olursanız olun araç kiralama sözleşmesinde belirtilen sınırları ve kuralları dikkatlice okuyun. Bilgi sahibi olmak karşınıza çıkabilecek sorunlara karşı önlem almanız için oldukça önemlidir. Araç kiralama firmasının size sunduğu sözleşmede her detayın belirtilmesine ve kiralama koşullarına dikkat etmelisiniz. Eryaman kiralık araç ihtiyaçlarınız için Besa Her Zaman yanınızda.

Whatsapp Telefon